PRIMERA DIVISIÓ
Esports 08/05/2012

Mauricio Pellegrino, nou entrenador del València

El president del València, Manuel Llorente, ha confirmat que l'argentí Mauricio Pellegrino serà el tècnic del València durant les dues pròximes temporades. Pellegrino té 40 anys.

Toni Padilla
2 min

BARCELONA.Dos dies després de l'últim partit d'Unai Emery com a tècnic del València davant l'afició de Mestalla, el club valencianista ja té llest el seu substitut. El president Manuel Llorente va confirmar ahir durant l'acte de renovació del contracte amb un dels patrocinadors del club, JinkoSolar, que durant les dues pròximes temporades Mauricio Pellegrino serà l'entrenador del primer equip.

"Aquesta tarda el consell d'administració ha ratificat l'acord que van aconseguir divendres passat amb Mauricio Pellegrino per ser l'entrenador del primer equip per a les dues pròximes temporades", va confirmar Llorente. Pellegrino, que actualment viu a l'Argentina, va ser la setmana passada a València negociant amb la directiva valencianista, que també s'havia plantejat contractar els serveis de Miroslav Djukic, actualment tècnic del Valladolid, i Joaquín Caparrós, ara al Mallorca.

Unai Emery ja havia anunciat feia setmanes als seus propis jugadors que no seguiria al club la temporada vinent, i des de feia pocs dies el nom de Mauricio Pellegrino sonava amb força. Emery s'acomiadarà definitivament del València dissabte amb l'últim partit de Lliga a Anoeta, contra el club on es va formar com a jugador, la Reial Societat. El València es va assegurar la tercera posició aquest dissabte, en derrotar el Vila-real a Mestalla.

Unai Emery ha entrenat durant quatre temporades el València, del 2008 al 2012, una etapa durant la qual no ha guanyat cap títol oficial. Malgrat classificar el club valencià durant tres temporades consecutives per a la Lliga de Campions, Emery havia perdut el suport de l'afició valencianista, que demanava un salt qualitatiu malgrat els problemes econòmics de l'entitat, que les últimes temporades s'ha vist obligada a vendre's jugadors importants com David Villa, Juan Mata i David Silva. Actualment Unai Emery negocia amb l'Spartak de Moscou de la lliga russa de cara a la temporada que ve.

Un vell conegut

El substitut d'Emery és un vell conegut de l'afició valencianista. Mauricio Pellegrino, de 40 anys, va destacar com a defensa central al Velez Sarsfield argentí durant els anys 90, quan sota les ordres de tècnics com Carlos Bianchi i Marcelo Bielsa va guanyar una Libertadores, una Copa Intercontinental i quatre lligues. El 1998 va ser fitxat pel Barça, on guanyaria una Lliga amb Louis van Gaal com a tècnic. Pellegrino, però, no va aconseguir fer-se un lloc al vestidor blaugrana i del 1999 al 2004 jugaria a Mestalla, on va viure una època daurada, ja que es van guanyar dues Lligues i una Copa de la UEFA entre altres èxits. El 2006, després de no triomfar al Liverpool, es va retirar jugant com a cedit a l'Alabès, i tot seguit va iniciar la seva carrera com a tècnic de futbol de la mà de Rafa Benítez. Pellegrino va ser durant dos anys l'ajudant del tècnic madrileny, primer al Liverpool i després a l'Inter de Milà. Del 2006 al 2008, Pellegrino havia treballat al futbol base del València.

L'argentí s'incorporarà al València l'1 de juliol, un cop s'acabi el contracte d'Emery.

stats