LES REACCIONS LLUNY DEL BARÇA
Esports 29/04/2012

Karanka i el Reial Madrid, els únics que no es rendeixen als èxits de Guardiola

Natalia Arroyo
1 min
Aitor Karanka durant la roda de premsa d'ahir.

BARCELONAEl madridisme, somiant en la fi d'un cicle gloriós del Barça, celebra l'adéu de Pep Guardiola, però els seus portaveus no saben reconèixer els mèrits del tècnic de Santpedor. Ahir en roda de premsa Aitor Karanka va assegurar que "la Lliga ha existit sense Guardiola i seguirà existint sense ell" i va aparcar els títols aconseguits pels blaugranes en els últims quatre anys dient que "ja són història", sense dedicar-hi cap frase amable. Ni tan sols de cara a la galeria.

De fet, preguntat per si el Reial Madrid podia iniciar ara sense Guardiola una etapa d'èxits, es va limitar a afirmar que "res del que passi fora del Madrid ha de canviar la manera de fer les coses" de la Casa Blanca . Breu i sec. Enfadat, fins i tot.

La seva fredor contrasta amb les reaccions d'altres entrenadors que van aprofitar les seves compareixences davant els mitjans de comunicació per elogiar la figura de Guardiola. El tècnic de l'Athletic, Marcelo Bielsa, va qualificar la marxa de Guardiola com una "pèrdua majúscula per al món del futbol", confessant que ha donat "brillantor" a l'esport i que deixa una herència "inoblidable". Des de l'Atlètic de Madrid, Diego Pablo Simeone va confessar la seva admiració per Guardiola, "per haver ensenyat tantes coses en el futbol a través del seu Barça".

José Ramón Sandoval, entrenador del Rayo, rival avui del Barça, va dir de Guardiola que és qui "ha il·luminat un camí en el qual tots han cregut". "Ha enriquit el futbol i és una persona que permet l'error en la definició, però no en l'esforç".

stats