CURSES DE MUNTANYA
Esports 09/01/2012

Kilian Jornet busca nous reptes per no estancar-se

L'esportista català de moda, Kilian Jornet, afronta el 2012 amb la intenció de marcar-se més reptes. No vol estancar-se i participarà en curses noves després d'haver-ho guanyat gairebé tot durant el 2011.

Nuria García
2 min
Kilian Jornet és l'esportista català de moda. El 2011 l'ha tancat amb molts triomfs i amb la publicació d'un llibre.

BARCELONA.Poques coses se li han resistit a Kilian Jornet aquest 2011. L' skyrunner català ha tancat un any gairebé per emmarcar i ara, de cara a la propera temporada, busca nous reptes. "Per al 2011 em vaig posar reptes difícils i realment, tot i que sabia que aniria bé i que en algunes curses aniria al capdavant, el que no sabia era que assoliria tots els objectius", reconeix Jornet, que qualifica el 2011 com un any "molt especial". Això, juntament amb la sortida del seu llibre, Córrer o morir , i el seu tarannà, l'ha fet ser més conegut. "No ho busco, però em fa il·lusió que la gent em segueixi, perquè el que més il·lusió em fa és poder transmetre els valors que m'ha ensenyat la gent de la muntanya a la resta de públic", assegura Kilian Jornet, que es mostra sorprès pel nombre de persones que segueixen el que fa: "Res és ni blanc ni negre, suposo que tot hi fa una mica... Els resultats, el meu vessant humà, els valors... No m'hi fixo gaire, però suposo que la sortida del llibre hi deu haver ajudat".

"Cada any se sent a parlar més dels esports de muntanya i de resistència. Catalunya ha tingut des de sempre una cultura de muntanya molt forta, cada any hi ha més curses i més corredors. Al final, no es necessita més matèria que les teves cames i el teu cos. És un esport molt proper i ajuda a trobar-te a tu mateix", destaca Kilian Jornet, que conclou: "Vivim en una societat en què cada cop som més urbanites. Vivim en ciutats i fem vides sedentàries, però com a animals que som necessitem tornar a la natura i moure'ns".

Nous reptes per al 2012

Però després d'aquest 2011, Kilian Jornet no en té prou. "En els últims anys havia repetit competicions, i ara tinc ganes de canviar, sobretot a l'estiu. A l'hivern sí que repetiré alguna cursa, però a l'estiu necessito reptes nous. No vull estancar-me, anar guanyant curses per omplir currículum no serveix de res. Vull fer nous projectes i descobrir els Estats Units corrents", anuncia Jornet, que avança quatre idees d'un nou projecte que té al cap. "Tenim un projecte que començarà al maig, durarà uns quants anys, quatre o cinc, que començarà a Catalunya i serà per tot el món", descriu el corredor, que afegeix: "És una cosa que em motiva molt i que no s'ha fet mai. Per la filosofia que té, serà innovadora i se'n sentirà a parlar. Estem ultimant-ne els detalls, però permetrà conèixer la meva manera de veure la muntanya".

stats