Esports 25/07/2012

L'Atlètic de Madrid, en mans de cinc catalans

David R. Jover
2 min
Cañellas, en un partit de l'any passat. Ell i Álvaro Ferrer seran els centrals de l'equip.

Pot semblar estrany que un equip de Madrid tingui en la seva plantilla de setze jugadors cinc catalans. Realment, no és habitual. Però quan veus que tots tenen una ciutat en comú com Granollers tot s'entén més bé. I és que la capital del Vallès Oriental és en l'handbol el que el Joventut de Badalona és en el bàsquet: un bressol de grans esportistes.

Joan Cañellas, considerat un dels millors centrals del món, fa diverses temporades que comparteix el vestidor de l'Atlètic de Madrid amb David Davis i Edu Fernández. A aquest trio s'hi han unit aquest any Álvaro Ferrer i Josep Masachs.

"Estic content de tornar a jugar amb ells. Són bona gent i també uns grans jugadors. Sempre és important la cohesió en els grups i ser un total de cinc catalans és una cosa que m'agrada", diu Cañellas, actualment amb la selecció espanyola.

Una de les persones que coneix aquests jugadors és l'actual entrenador del Granollers, Toni García, vinculat a l'handbol base tota la vida.

Què fan a Granollers de diferent per tenir grans jugadors en els millors equips del món? Garcia ens en dóna la clau. "Fonamentalment, és la constància. I també la paciència que tenim amb els jugadors, molts dels quals entren a l'equip en la categoria de prebenjamí, és a dir, quan són molt petits", assegura.

Tot i així, no tot és la feina que es fa des del club. "No sempre surten grans jugadors, depèn de la fornada i també de la qualitat. Sense qualitat i talent les coses no acabarien de sortir", admet. Que l'Atlètic de Madrid tingui cinc jugadors formats a Granollers actualment "és circumstancial", però també "un orgull", explica el tècnic, que espera "disfrutar" dirigint el Fraikin aquest any.

Una definició

I quina és la gran virtut de tots aquests jugadors? Garcia ens ajuda a definir-los: "Cañellas és el talent natural, un diccionari de l'handbol. Davis és un gladiador i Ferrer és la constància i l'esforç. Masachs ha aprofitat sempre la seva gran esquerra i Fernández és un jugador constant en la feina", assegura.

L'Atlètic de Madrid ha confiat l'equip a cinc catalans formats a Granollers i que intentaran, fora de casa, conquerir molts títols.

stats