PRIMERA DIVISIÓ
Esports 12/03/2012

L'Espanyol es fa perdonar amb una golejada al Rayo

CORNELLÀ DE LLOBREGATNo sempre és matemàtic, però sovint les primeres deu passades ja defineixen la sort d'un equip. Avui tot anirà bé o avui ens costarà. Això es nota en les triangulacions inicials d'un equip, en la manera com es mou, en la passió amb què reacciona. Ahir l'Espanyol va demostrar que estava fresc, endollat i molt fi, finíssim, des del primer segon davant un Rayo Vallecano que va arribar tard a totes les pilotes des del començament. Quan els madrilenys van poder espolsar-se la mandra de sobre, ja anaven 3-0 en contra i l'Espanyol volava, eufòric, segur, tranquil. Els periquitos ahir eren a lloc abans que el rival, a qui pressionaven amb molta força i convicció, i van desplegar el seu joc a un ritme molt alt. Era el que durant tota la setmana els havia reclamat Pochettino.

La conseqüència de tanta energia local van ser tres gols rapidíssims, un de Kalu Uche i dos de Coutinho, i una munió d'ocasions contra les quals el conjunt madrileny no va poder fer res. Al descans l'Espanyol ja tenia el partit al sac amb un plàcid 4-0, després d'un segon gol del nigerià, i en la segona meitat, malgrat que un gol de Tamudo va animar el bàndol visitant a anar endavant, els blanc-i-blaus van mantenir l'equilibri i van poder completar la golejada amb un últim gol d'Uche, que va marxar ovacionat i amb un hat trick després d'una gran actuació.

El partit també va servir, d'una banda, per evidenciar la comunió que, malgrat la seva turbulenta sortida del club, encara hi ha entre l'espanyolisme i Raúl Tamudo, que va fer un gol de l'honor al minut 54 que no va celebrar, i, de l'altra, per veure el debut en els últims quatre minuts de partit del jove Paul Quaye, un migcampista de tall defensiu que només té 16 anys.

La societat Verdú i Sergio García

Els fantasmes de la derrota 5-0 contra el Madrid, després d'una setmana de dures crítiques contra l'actitud dels jugadors al Bernabéu, van esvair-se ben aviat. Verdú i Sergio García van encarregar-se, des del primer minut, de dirigir el joc col·lectiu amb agilitat i valentia. El migcampista va demanar totes les pilotes i, exhibint una visió de joc magnífica i una capacitat natural per esquivar qualsevol sensació de pressió o neguit, va trobar mil camins per connectar amb el seu millor soci. En la primera pilota que va tocar, el davanter ja va rebre una falta prop de la frontal que Verdú, molt despert, va voler sacar de pressa, i va generar la primera gran oportunitat de gol del matí. Amb ells dos a to, va ser fàcil teixir la reconciliació de l'equip amb una afició molt receptiva, que va omplir Cornellà-El Prat de ganes d'oblidar el mal partit de fa una setmana al Bernabéu.

També Javi López, molt irregular des que ha tornat de la lesió, va sortir ahir encertat, amb molta empenta. Gràcies a la seva profunditat per la dreta, l'Espanyol va saber construir un front d'atac perillosíssim que la defensa madrilenya, molt tova al tall i concedint molts espais entre línies, no va poder aturar. Va ser seva la centrada que Uche va rematar en l'1-0, com també la passada que va permetre a Sergio García trepitjar àrea i assistir Coutinho perquè el brasiler, a porteria buida, fes el primer gol com a periquito, el 2-0 al minut 9. El jugador cedit per l'Inter va inventar-se, poc després, una acció individual per rematar el partit amb el 3-0 al minut 23.

El partit va avançar amb moltes ocasions tot i el contundent resultat. Uche en va acumular unes quantes i, amb una preciosa vaselina abans del descans i un remat senzill al segon temps, va completar el hat trick. El triomf permet a l'Espanyol tornar a sumar tres punts després de cinc setmanes de no fer-ho.