PRIMERA DIVISIÓ
Esports 22/01/2012

L'Espanyol venç el Granada i dorm cinquè

Natalia Arroyo
2 min
L'Espanyol venç el Granada i dorm cinquè

CORNELLÀ DE LLOBREGATDeia Pochettino que la Copa és "el camí més curt a Europa", però l'Espanyol, amb victòries com la d'ahir contra el Granada, ha decidit lluitar fins al final perquè també el camí llarg li reservi una plaça. Amb certa facilitat i amb una sensació, fins i tot, de no jugar al 100%, els blanc-i-blaus van golejar un dèbil Granada per despertar-se avui amb 28 punts i en zona d'Europa League.

Sense davanters, Pochettino es va veure obligat a reinventar l'alineació amb molts migcampistes, fet que va canviar un pèl la forma de l'equip, però mai l'essència del seu joc. Thievy i Weiss van ser els dos homes més avançats i van apropar el dibuix tàctic a una mena de 4-1-3-2 mòbil. Forlín tancava el grup per davant dels centrals, i Baena, molt mòbil per la dreta, anava al xoc a totes. Per l'esquerra, Romaric va lluir ahir la seva versió més combinativa, apropant-se a Verdú per triangular i trepitjar l'àrea rival.

Fort per dins, profund per les bandes amb el recorregut, sobretot, de Dídac des del lateral, l'Espanyol va dominar el ritme de joc i va generar força ocasions de perill. Baena va fallar un xut fàcil després d'una triple ocasió al minut 12, però es va fer perdonar amb un oportunista toc de cap al minut 26, per fer el primer gol de la tarda. Verdú, abans del descans, va transformar un penal comès sobre Weiss, per donar tranquil·litat i consolidar el triomf. El d'ahir és el primer penal que xiulen a l'Espanyol en tota la temporada.

Molt madur, l'Espanyol va saber esquivar la temptació de donar per tancat el marcador abans d'hora, no va perdre mai la intensitat i va anar sempre a buscar el tercer gol. Dídac, amb un xut llunyà, va obligar el porter a posar els punys per evitar el tercer, com també en una bona jugada de Rui Fonte, que va substituir Thievy, per situar-se en punta. El portuguès va tancar la golejada al minut 80, amb una rematada acrobàtica dins l'àrea petita.

El Granada només va intimidar amb alguna centrada que Kiko Casilla va resoldre bé. Aquest pas enrere que no es va fer va ser el millor camí per reservar forces de cara al duel de Copa del Rei dimarts a Miranda de Ebro. El camí llarg a Europa va ben encaminat, però el curt sempre és més còmode.

stats