LLIGA ENDESA
Esports 07/05/2012

L'Estudiantes perd la categoria per primer cop a la història

David R. Jover
2 min
Willie Deane (Estudiantes) intenta robar la pilota al base català  del Múrcia, Josep Franch.

Tragèdia al Ramiro de Maeztu. L'Asefa Estudiantes, un històric del bàsquet espanyol, va perdre ahir la categoria per primer cop des de la fundació de la Lliga Espanyola de Bàsquet, en què van ser una part activa, l'any 1957.

Així doncs, 55 anys després de jugar de manera ininterrompuda a la màxima categoria del bàsquet, l'Estudiantes va dir adéu ahir a la Lliga Endesa després de caure per 80-86 contra l'Ucam Múrcia en l'última jornada de la Lliga Endesa. Ara tan sols el Reial Madrid i el Joventut de Badalona poden dir que són els equips que sempre han estat a la màxima categoria des del primer dia. El FC Barcelona, que va tancar la secció durant la temporada 1960-61 i dos anys després va perdre la categoria, no pot dir el mateix.

Ahir a l'Estudiantes tan sols li valia una victòria per més de tretze punts contra el conjunt murcià, que en el partit de la primera volta va superar l'equip del Ramiro per tretze punts de diferència. Durant molts minuts va arribar a guanyar d'onze punts, però mai va acabar de donar el pas definitiu per sentenciar el partit. En l'últim quart, però, l'Ucam Múrcia d'Óscar Quintana va fer un parcial de 12-25 que va sentenciar el conjunt col·legial, que va intentar forçar la pròrroga per tenir cinc minuts més però els últims llançaments no van entrar.

L'Estudiantes, doncs, jugarà la temporada que ve a la segona divisió, l'anomenada Adecco Or, encara que podria mantenir la categoria si l'Iberostar Canàries, campió de l'Adecco Or, no pot pagar la seva inscripció a la Lliga Endesa i renuncia a la plaça que s'ha guanyat aquesta temporada.

La Penya, sense 'play-off'

Tot i que acabar en la vuitena posició era molt complicat, el Fiatc Joventut hi va creure fins al final. No ho va aconseguir, però ha estat fins a l'última jornada de la Lliga regular intentant-ho.

La Penya necessitava guanyar a la pista del Reial Madrid i que l'Unicaja de Màlaga, el CAI Saragossa i el Lucentum d'Alacant perdessin els seus partits. La primera premissa, la de sumar un nou triomf, no es va complir, ja que va perdre de manera clara, 95-82, contra el Reial Madrid, i totes les opcions es van esvair.

Així doncs, les quatre eliminatòries de quarts de final les jugaran el Barça Regal, el Reial Madrid, el Caja Laboral, el València, el Bilbao, el Lagun Aro, el Banca Cívica i el Lucentum Alacant.

stats