FUTBOL
Esports 06/09/2012

L'Oriola ha de tornar a 2a B per ordre del jutge

A.s.
1 min
El president de l'Oriola, Antonio Felices.

BARCELONA.La Federació Espanyola de Futbol té un bon problema sobre la taula. Dues jornades després d'haver començat ja les Lligues de Segona B i Tercera, ara es veurà obligada a refer tots els grups, o bé a fer-ne un de 21 equips. Ahir el jutjat mercantil número 3 d'Alacant, amb seu a Elx, va donar la raó a l'Oriola, que ha de jugar a Segona B, tot i que la Federació els va fer baixar a Tercera al juliol per motius econòmics -no van presentar un aval de 200.000 euros.

La directiva del club alacantí sempre va defensar que tenien raó i que no havien de fer efectiu aquell aval, perquè el club està en ple concurs de creditors, i en aquests casos no poden fer descendir els clubs pels deutes. De fet, el mateix jutge d'Elx ja els va donar la raó fa mesos, però la Federació no en va fer cas. Davant la incertesa, fins i tot el president oriolà, Antonio Felices, va fer vaga de fam durant uns dies, fins que el president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, va accedir a reunir-se amb polítics d'Oriola i es va comprometre a acceptar la decisió del jutge, que finalment va emetre ahir.

La decisió final ha arribat un pèl tard, ja que l'Oriola ja ha jugat dues jornades a Tercera Divisió, però el jutge obliga ara la Federació a refer tots els grups. Entre els afectats hi ha el grup 3, en què hi ha els equips catalans, valencians, balears i murcians.

stats