11/07/2011

L'afició-bestiar

2 min
Els seguidors del Barça continuaran sense saber el dia i l'hora en què es disputen els partits fins a una setmana abans de jugar-se.

El diumenge 13 de maig del 2012, el Manchester United jugarà el darrer partit de la Premier Lea gue al camp del Sunderland, a les tres de la tarda. Ja fa gairebé un mes que se saben el dia i l'hora, així com la resta d'horaris dels altres 379 partits de la nova temporada. Per la seva banda, la Bundesliga va comunicar que el Bayern de Munic tancarà la competició el dissabte 5 de maig del 2012 a dos quarts de quatre, al camp del Colònia.

Quina previsió! Esclar que són anglesos i alemanys, pobles avançats però una mica rars. Els espanyols, en canvi, conviden un any més els aficionats a la gimcana Quan juga el Barça aquest cap de setmana?

Però és veritat que aquest any a la LFP li han posat les coses difícils, i la culpa és del Barça, per voler anar al Japó a jugar la Copa del Món de Clubs. Com tothom sap, el Barça va guanyar la Champions fa molt poc, el 28 de maig, i no hi ha hagut temps material per decidir la solució per trobar una data que només fa sis setmanes que se sabia que s'hauria d'ajornar. Ara tot són presses, pobre Madrid.

Amb la Supercopa contra els blancs també hem estat a punt de fregar el disgust. La tornada al Camp Nou coincideix amb partits del play-off de la Champions i la UEFA no pot permetre que el Barça-Madrid es jugui a la mateixa hora. Total, que el partit començarà a les onze de la nit i acabarà a l'endemà, de matinada. Segur que la canalla, les persones grans i els penyistes que arribaran a casa a quarts de quatre sabran disculpar les petites molèsties que eventualment l'horari els pugui causar.

Els clubs ens tracten com a bes tiar, com si fóssim unes vaques que munyiran gràcies als codis de barres i els números de les targetes de crèdit que delaten els nostres hàbits de compra, que és tant com dir els nostres hàbits de vida.

Saben que ho aguantem tot. Hi tenim tirada. Anys enrere milers d'aficionats vèiem els partits drets, a les grades de general, que calia anar a ocupar un parell d'hores abans si volíem que ens toqués barra. En aquella època no era poc freqüent que el Barça arribés de fer el ridícul en algun modest camp de Primera i la gent tenia la xiulada a punt. Però així que les onze samarretes blaugranes treien el cap per les escales del camp, els colors s'emportaven l'escridassada.

Ara, l'únic ridícul de la temporada és que no saps mai quan juga el Barça. Però ningú no es queixarà, perquè som preses d'un encanteri fet d'himne del club, de gespa i, sobretot, de les onze samarretes quan treuen el cap per les escales del camp. Encara que més que samarretes semblin pijames.

stats