OPTIMISME BLANC-I-BLAU
Esports 06/03/2011

L'afició vol empènyer un Espanyol en quadre

Natalia Arroyo
2 min
L'afició vol empènyer un Espanyol en quadre

Sant Adrià del Besòs.L'Espanyol afrontarà el partit contra el Llevant ple de joves del planter, sense Javi Márquez, que no s'ha recuperat del cop al turmell rebut contra la Reial Societat, i amb els titulars Verdú i Kameni sense estar al cent per cent. La millor notícia són els 1.800 aficionats que viatjaran en autocar al Ciutat de València.

El tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, però, demana ser positius davant l'allau de lesions i imprevistos que ahir van obligar l'equip a viatjar amb sis homes del planter, entre ells dos joves que s'estrenen amb la primera plantilla, Eric López (extrem dret) i Albert Canal (central).

La situació frega el drama per alinear un onze de garanties al Ciutat de València, però els blanc-i-blaus treuen pit d'anar cinquens tot i les baixes i preparen el duel contra el Llevant amb la mateixa ambició de sempre. Ahir Pochettino assegurava que sortirien "a competir sense excuses", encara que agrairia una setmana més de temps per "recuperar efectius i no haver de jugar sempre amb els mateixos".

I és que els periquitos ja fa algunes jornades que acusen el sobreesforç, sense opció a les rotacions per les constants baixes, i la pressió d'haver de puntuar per no desenganxar-se de la zona alta de la classificació. És el somni d'una afició entregada a l'excel·lent campanya d'aquest Espanyol.

Desplaçament a València

El partit contra el Llevant ja fa setmanes que s'està jugant a les oficines del club i a l'entorn de penyes blanc-i-blaves, encapçalades per La Curva i la Federació Catalana de Penyes, des d'on s'ha organitzat un viatge massiu de seguidors periquitos al Ciutat de València.

Un total de 25 autocars surten avui a les 8.00 hores des de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besòs. Seran 1.800 les persones que seguiran el partit en directe, en la primera gran caravana de periquitos de la temporada.

Pochettino va deixar clar ahir que "el suport de la gent sempre és important". Potser ara més que mai, ara que el tòpic del jugador número dotze pot contribuir a fer més lleugeres les cames pesades dels futbolistes tocats. "L'afició juga un paper important per a nosaltres". "Esperem fer un bon partit i si des de fora ens poden ajudar a tenir un plus, molt millor", va sentenciar.

El Llevant de Luis García té els dubtes de Juanfran, amb problemes musculars, i Caicedo, tocat al genoll, que no van entrenar-se amb el grup a l'última sessió però sí que van entrar a la llista de convocats. Les absències segures seran les de Sergio González i Gorka Larrea al mig del camp, per lesió.

stats