TRIBUNALS
Esports 25/10/2011

Laporta denunciarà l'empresa que va fer la 'due diligence'

L'expresident blaugrana assegura que emprendrà accions legals contra l'empresa KPMG i contra Fernando García Ferrer, responsable de presentar ladue diligenceen l'assemblea ordinària del 2010.

Marcel Sanromà
3 min
Toni Freixa, Sandro Rosell i Javier Faus, ahir, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona en la vista oral del judici per la impugnació de l'assemblea del 2010.

Barcelona.Joan Laporta, expresident del Barça, va anunciar ahir, mitjançant un comunicat a la seva pàgina web, que denunciarà l'empresa KPMG, responsable de la redacció de ladue diligence, l'auditoria que va encarregar la nova junta de Sandro Rosell quan va accedir al càrrec. A més, emprendrà accions legals contra Fernando García Ferrer, responsable de l'empresa d'anunciar els resultats de l'auditoria davant els socis compromissaris a l'assemblea ordinària del 16 d'octubre del 2010. Laporta denuncia: "[Les diapositives mostrades per García Ferrer] no coincideixen amb l'informe de ladue diligence en diverses partides a les quals es va donar una importància fonamental per desacreditar la gestió de la junta directiva que vaig presidir", com per exemple algunes despeses del càtering de la llotja de l'estadi.

Una incongruència que, apunta Laporta en el comunicat, va reconèixer el mateix García Ferrer davant el jutge que ahir instruïa la vista oral del judici per la impugnació d'aquella assemblea ordinària de compromissaris d'ara fa un any. L'expresident blaugrana considera que aquestes diferències en les diapositives impliquen que les informacions que van rebre aquell dia els compromissaris "no són fidedignes ni acrediten la situació econòmica, financera, legal i laboral del FC Barcelona" en l'exercici de l'última temporada de Laporta, la 2009/10.

A la sessió hi van assistir el president del Barça, Sandro Rosell, el vicepresident econòmic, Javier Faus, i el portaveu de la junta, Toni Freixa, que, en roda de premsa a la tarda, va declinar fer declaracions sobre l'anunci de la nova acció judicial de Laporta: "Nosaltres parlem de les denúncies quan es presenten, no quan s'anuncien", va argumentar Freixa.

Laporta va impugnar aquella assemblea, en què es va votar l'acció de responsabilitat contra el seu mandat, perquè, segons ell, es van cometre dues infraccions dels estatuts del Barça i la llei de l'esport. L'expresident blaugrana considera que quan la junta de Rosell va rectificar els seus comptes del curs 2009/10, d'11 milions de benefici, a unes pèrdues de 79,6, ell tenia dret a defensar a l'assemblea, amb un temps extra, els seus números abans de la votació, segons l'article 50 dels estatuts del club, cosa que no li van permetre. La segona suposada infracció és que l'acció de responsabilitat va ser aprovada per majoria simple dels vots emesos i no dels assistents a l'assemblea, com marca la llei de l'esport.

Els arguments de la junta

Sandro Rosell va assegurar, durant la vista oral, celebrada al jutjat de primera instància número 30 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, que, contràriament als beneficis que havia presentat el balanç de Laporta, la nova junta directiva blaugrana s'havia trobat amb un deute de 60 milions d'euros amb els jugadors de totes les plantilles professionals del club, i encara de 30 milions més amb la Seguretat Social, i que, per arreglar la situació, van renegociar el crèdit sindicat (és a dir, emès per diferents entitats bancàries conjuntament) de 155 milions que havia començat a gestionar Laporta. A més, Rosell va defensar que van portar a l'assemblea els comptes de l'auditoria realitzada per Deloitte a instàncies del mateix Laporta, i que el van convidar "que vingués a l'assemblea a expressar el que considerés oportú fins a dues vegades, però els estatuts no permeten defensar uns comptes alternatius que, a més, no es corresponen amb la realitat".

Està previst que l'11 de novembre es reprengui el judici amb la projecció de la gravació de l'assemblea del 2010. Després, el cas quedarà vist per a sentència.

stats