TRIBUNALS
Esports 11/10/2011

Laporta s'hi torna

Joan Laporta es querellarà contra el Grupo Godó i la directiva del Barça per injúries i calúmnies. L'expresident blaugrana considera que la connivència entre el Barça i La Vanguardia és molt evident.

Albert Solé
2 min
UN NÚVOL DE PERIODISTES Joan Laporta va fer l'anunci de la querella contra el Grupo Godó a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona envoltat de periodistes.

Barcelona.L'expresident del Barça i ara diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Laporta, va anunciar ahir que està fart de les "difamacions, injúries i calúmnies" del Grupo Godó i que pensa presentar una querella contra aquest potent grup mediàtic català. Ho va dir de manera solemne davant els mitjans de comunicació a la porta de la Ciutat de la Justícia un cop acabat el judici en contra seva per les comissions dels negocis amb l'Uzbekistan: "He decidit interposar accions penals i civils contra La Vanguardia i altres mitjans de comunicació del Grupo Godó i els autors materials d'aquestes contínues i sistemàtiques difamacions, injúries, calúmnies i atemptats al meu honor i la meva intimitat, que m'han causat danys morals".

L'última informació publicada que Laporta considera una "mitja mentida" és la doble pàgina de La Vanguardia de diumenge en què apareixien un munt de factures que va pagar el Barça i que, segons el diari del Grupo Godó, són una prova del malbaratament dels diners del club durant la gestió de Joan Laporta, en especial de l'última temporada (2009/10). Una de les que cridaven més l'atenció era la de l'Hotel Four Seasons de Seatle, on Laporta es va allotjar en una habitació de 5.000 dòlars, quan la resta de l'expedició -que estava en plena gira nord-americana del 2009- ho va fer en habitacions de 159 dòlars, i tot multiplicat per les quatre nits que hi van passar. "Són informacions tretes de context i amb ànim d'injuriar i difamar", es defensava ahir Laporta, que va assegurar que no presenta la querella només per aquest article, sinó per una campanya reiterada des de fa temps per aquest grup de comunicació. Però Joan Laporta no es va limitar a acusar el Grupo Godó d'una campanya en contra seva, sinó que va vincular les informacions que ha anat publicat La Vanguardia a la secció d'esports amb la direcció actual del Barça.

Acusa Ketty Calatayud

"Qui va publicar ahir aquestes informacions [Dagoberto Escorcia, cap d'esports de La Vanguardia ] és la parella de l'actual cap de comunicació del Barça [Ketty Calatayud, exredactora de La Vanguardia ] i, per tant, les accions penals i civils també aniran dirigides a membres de l'actual junta directiva perquè crec que també han participat en aquestes calúmnies i injúries, que han arribat a un punt que s'han de denunciar; la informació de diumenge de La Vanguardia no és innocent, i Calatayud alguna cosa haurà de dir en tot això". L'expresident blaugrana, però, tampoc no va aturar en aquest punt les seves acusacions: "Hi ha membres de l'actual directiva, en especial el president, que s'han comportat de manera impròpia i han construït a partir d'una mentida totes aquestes acusacions".

Amb aquest pas Laporta continua judicialitzant el dia a dia del Barça, que ja suma sis casos als tribunals per baralles entre directius actuals i anteriors, i que fa que la pau del barcelonisme que demanava fa unes setmanes Guardiola estigui més lluny. Laporta ahir a la tarda, però, deia al Twitter: "La pau social del barcelonisme, que desitjo més que ningú, només s'aconseguirà coneixent la veritat".

Proposa un debat amb Rosell

Joan Laporta també va aprofitar els micròfons per llançar un desafiament al president del Barça, Sandro Rosell: "Proposo un debat amb Rosell, al mitjà de comunicació que ell vulgui i amb el moderador que ell vulgui, per debatre totes aquestes mentides i explicar la meva gestió".

stats