ESPANYOL
Esports 18/02/2012

L'assalt a zona Champions passa per Getafe sense Dídac ni Verdú

Natalia Arroyo
2 min
Verdú protegeix la pilota davant Pintér, del Saragossa, sota l'atenta mirada de Dídac. Els dos blanc-i-blaus no seran a Getafe.

BARCELONAAquest Espanyol amb aspiracions de Lliga de Campions és coral, generós i disciplinat. Pochettino ha aconseguit que, per sobre de les individualitats que en un moment determinat desencallen un partit, destaqui una idea de joc, un grup de treball. Però si l'Espanyol, que aquest vespre juga contra el Getafe a les 18 h (GolT / Canal+ Liga), torna a disposar d'una oportunitat de dormir en zona Champions és, en bona part, per l'aportació de dos jugadors que, per primer cop en tota la temporada, no eren ahir a la convocatòria: Dídac Vilà i Joan Verdú. El primer no ha viatjat per acumulació de targetes, mentre que el segon es perdrà el partit per una lumbàlgia aguda.

Pochettino deia ahir en roda de premsa que "l'equip no se'n ressentirà encara que canviïn els noms", però el cert és que les dues absències condicionaran molt el joc de l'Espanyol al Coliseum Alfonso Pérez. Dídac és l'únic futbolista de la plantilla que ha jugat tots els minuts d'aquesta Lliga (més de 1.980). És l'amo del lateral esquerre, una banda que recorre amb el mateix entusiasme, amb idèntica energia, quan la defensa que quan l'ataca. És una peça clau per donar profunditat i per iniciar el treball de pressió. "És un futbolista jove, molt fort físicament, que està rendint molt bé. Rep unes càrregues de treball personalitzades per suportar tant de desgast", va explicar el tècnic argentí fa uns dies. El seu lloc el podria ocupar Javi López, habitual al lateral dret, però que podria canviar de banda per cobrir el forat de Vilà, mentre que a la dreta hi poden jugar Galán o Raúl Rodríguez.

"Dídac és un prodigi físic, ho aguanta tot", explica Verdú a l'ARA. El migcampista, que acumula més de 1.900 minuts, serà l'altre fix de les alineacions que no podrà saltar al terreny de joc a Madrid. "És el braç executor de la nostra filosofia de joc -el defineix Pochettino-. Ens permet fer un futbol associatiu molt mòbil, de passada, de toc. Però tenim altres futbolistes que poden fer la mateixa funció". Les alternatives són avançar la posició de Romaric a la mitja punta, ubicar-hi Coutinho o canviar el dibuix tàctic.

Si aconsegueix puntuar a Getafe, l'Espanyol ocuparà la quarta posició de manera provisional, per davant del Llevant, que juga demà. A l'equip madrileny juga l'altre futbolista de camp que, com fins avui Dídac Vilà, no s'ha perdut cap minut en aquest campionat: el Cata Díaz.

stats