ESPORTS
Esports 02/09/2011

L'atleta Haile Gebrselassie, premi Príncep d'Astúries dels esports

L'etíop, especialista en les carreres de fons, ha guanyat dos ors olímpics, a Atlanta i Sydney, i té el rècord mundial de la marató

Efe
1 min
L'atleta etíop, Haile Gebrselassie / EFE

OviedoL'atleta etíop Haile Gebrselassie ha estat guardonat avui amb el premi Príncep d'Astúries dels esports després d'haver-se imposat en la votació final del jurat, reunit a Oviedo. Gebrselassie s'ha imposat a la resta de finalistes: el futbolista Raúl González, l'equip espanyol de natació sincronitzada, la ciclista francesa Jeannie Longo i la candidatura conjunta dels muntanyencs Edurne Pasaban i Reinhold Messner.

El jurat explica que ha decidit concedir el premi a Gebrselassie "per la seva excel·lència esportiva i humana".Afegeix que està considerat el millor corredor de llarga distància de tots els temps i recorda que "la seva pròpia gent el coneixia com 'Naftanga', el cap". "Criat en una granja, cada dia havia de recórrer vint quilòmetres per anar a l'escola, circumstància que li va servir d'entrenament i va influir en la seva manera de córrer: amb el braç esquerre encongit pel pes dels llibres", afegeix el jurat.

Destaca que "sempre va córrer amb una permanent somriure les proves més exigents" i que "fins al final de la seva carrera ha estat un mite desafiant la seva pròpia llegenda". "L'atleta està més implicat en tasques humanitàries i de mediació en els múltiples conflictes que assoten des de fa anys Etiòpia", conclou l'acta del jurat.

stats