NBA
Esports 11/06/2012

LeBron James i Kevin Durant se citen a la final

D.r.j
2 min
Durant celebra una de les cistelles anotades en el sisè partit contra els Spurs.

BARCELONA.A partir de la matinada de dimarts a dimecres els dos millors jugadors de la NBA es veuran les cares en una final inèdita a la història de la millor lliga del món i que no té un favorit clar: Oklahoma City Thunder o Miami Heat.

LeBron James i els seus Miami Heat van accedir a la final després de superar els Boston Celtics en el setè i definitiu partit disputat a Florida (101-88) i en què James va ser decisiu amb els seus 31 punts i un triple des de nou metres en els moments decisius de l'enfrontament. La bona notícia per a ell i els Heat és que Dwyane Wade i Chris Bosh, els seus escuders, també es troben en un bon moment i poden fer realitat el somni de l'anomenat Big Three: guanyar un anell dos anys després de formar un equip de fantasia.

Joves sense límits

Però Miami no ho tindrà gens fàcil. Al davant tindrà un grup de joves jugadors que tenen la primera gran oportunitat de la seva curta trajectòria esportiva. Joventut i desig contra experiència.

Kevin Durant, Durantula , màxim anotador de la temporada a la NBA, és amb només 23 anys el líder d'uns Thunder que comptaran amb el factor pista a favor en la seva primera final de la història.

A més de Durantula, els Thunder tenen dos jugadors exteriors igual de decisius: el base Russell Westbrook (23 anys) i l'escorta suplent James Harden (22), que pot condicionar els partits sortint des de la banqueta. També tenen dos jugadors interiors molt sòlids en defensa i força consistents en atac quan reben pilotes: el congolès amb passaport espanyol Serge Ibaka (22) i el pivot Kendrick Perkins, el més veterà dels jugadors importants, amb 27 anys.

La final, que també serà al millor de set partits i està dissenyada amb el format 2-3-2, començarà amb dos partits a Oklahoma, tres a Miami i, finalment, dos més a Oklahoma. La final amb pronòstic més incert dels últims anys està servida.

stats