COPA AMÈRICA
Esports 08/07/2011

Si Leo Messi no brilla, Argentina no aixeca el cap

Tot i tenir el millor jugador del món, Argentina no juga com el Barça. Dos empats en dos partits han esgotat la paciència dels argentins, que no entenen com l' albiceleste continua sense guanyar.

Nuria García
2 min
Si Leo Messi no brilla, Argentina no aixeca el cap

Barcelona.Si abans del partit contra Colòmbia els aficionats argentins es preguntaven què li passava a la seva selecció i què li passava al seu crac, Leo Messi, després del nou empat a zero contra els colombians, la paciència se'ls va esgotar. Els argentins van acomiadar el seu equip amb insults que posaven en dubte la implicació dels jugadors sobre el terreny de joc i van corejar el nom de l'anterior seleccionador, Diego Armando Maradona. Uns crits, aquests últims, dirigits cap a la banqueta i que posaven en qüestió el seleccionador Sergio Batista.

"Aquest no és Messi. Com l'equip, Leo no va jugar bé. I per moments semblava rendit, amb una cara de «no sé què fer» que alarma. Apagat, desanimat. Com gairebé tot l'equip, va tenir una nit molt baixa", sentenciava el diari esportiu Olé en les seves pàgines interiors. I és que la imatge final de Leo Messi caminant amb la mirada perduda, com si busqués una explicació, va preocupar els argentins. El crac del Barça pateix en primera persona els problemes de la seva selecció i no brilla amb llum pròpia com fa quan es vesteix amb la samarreta blaugrana. Els seus companys de selecció no són els mateixos que els del Barça i, per alguna raó, li costa adaptar-se. "Això no és el Barça. Això és la selecció. Aquest és l'equip que fa patir Messi fins a fastiguejar-lo i fer-lo caure en la desesperació", deia el diari Clarín , intentant defensar Messi de les crítiques que havia rebut per part dels aficionats i de la premsa, que va qualificar el partit contra Colòmbia com el pitjor del blaugrana a la Copa Amèrica.

Milito, dolgut

De fet, és el primer cop des del 1979 que Argentina no guanya cap dels seus dos primers partits d'una Copa Amèrica. I en aquesta és l'amfitriona, fet que encara fa una mica més de mal. Les crítiques d'ahir van anar dirigides contra la banqueta, però també contra els jugadors, als quals no va agradar la reacció dels aficionats. "Em va doldre tot, l'actuació que vam tenir, el resultat i la reacció de la gent, res ens deixa tranquils", diu un Milito que creu que "és difícil fer una anàlisi" del que passa amb Argentina, tot i que reconeix que la selecció està "per sota del nivell que imaginàvem, òbviament cal corregir i millorar de cara al futur".

stats