FUTBOL SALA: COPA D'ESPANYA
Esports 12/03/2012

L'esperit de Sergio Lozano dóna el títol de Copa al Barça

David R. Jover

Tot fa pensar que Sergio Lozano i el Barça Alusport marcaran una època en el futbol sala nacional i europeu si és que no ho estan fent ja. Després dels tres títols de la temporada passada, el Barça va sumar ahir el primer trofeu de l'any: la Copa d'Espanya, que és la segona en la història de la secció i fa revalidar el títol aconseguit la temporada passada.

Els homes de Marc Carmona van patir per alçar-se victoriosos, però en el segon temps van fer els deures i van rematar el partit a la pròrroga, en què dos gols de Sergio Lozano van valer per desfer-se d'un Lobelle que va anar de menys a més i a qui no li va sortir bé la seva estratègia de guardar-s'ho tot fins al segon temps.

Els primers vint minuts de partit no van ser de gaire qualitat. El joc poruc dels gallecs contrastava amb el joc d'atac i de possessió del Barça, que va tenir diverses ocasions en el primer temps, però sense èxit. Wilde, Fernandao i Lozano van ser els que més a prop del gol van ser, encara que al descans el partit anava 0-0.

Segona part trepidant

En el segon temps el Lobelle va deixar el joc gris per treure a la llum els arguments que el van portar a jugar la final. Les combinacions d'Aicardo, Rubi i Raúl Campos van agafar sentit i el Barça es va haver d'endollar per no veure's superat.

Qui primer va avisar i va obrir la llauna va ser el capità blaugrana, Javi Rodríguez. El de Santa Coloma no és dels jugadors que tenen més minuts, però segueix sent clau per a l'equip.

Una jugada d'estratègia amb segell Carmona va fer que Javi Rodríguez es quedés sol davant d'Álex i situés l'1-0 en el marcador al minut 27. Aleshores els homes de Tomás de Dios es van endollar i van empatar al minut 34 amb un gran xut de Raúl Campos. Amb el partit ben obert tots dos equips van intercanviar-se cops i Wilde va fer el 2-1 al minut 35. Immediatament després Rubi va fer el 2-2 i va enviar el partit a la pròrroga.

En els cinc minuts extra el Barça no va tenir por i el que acabarà sent el millor jugador del món, Sergio Lozano, va fer el 3-2 aprofitant una assistència de Fernandao. El jugador madrileny, expert a marcar en els finals ajustats, va marcar també el 4-2 i es va erigir com el veritable protagonista del partit. Wilde, amb el Lobelle desesperat, va fer el 5-2 i Charlie va maquillar el marcador amb el 5-3 definitiu.

El pròxim repte del Barça és al mes d'abril a Lleida, on vol aconseguir la seva primera UEFA Futsal Cup, la Copa d'Europa de futbol sala.