20/03/2012

L'hora d'espantar el Madrid

3 min
L'hora d'espantar el Madrid

Tot just tres dies després de guanyar al camp del Sevilla, la Lliga ha canviat del tot. L'ensopegada del Madrid davant del Màlaga ha retornat l'optimisme a bona part del barcelonisme, que espera el partit d'aquesta nit a l'estadi (21.00 h) amb ganes per poder posar la por al cos dels blancs. Si el Barça derrota el Granada, que torna al Camp Nou per primer cop des del 1975, els homes de Guardiola dormirien a cinc punts dels madridistes, que juguen demà a Vila-real.

El rival sembla l'ideal. Un equip de la part baixa de la classificació que mai ha puntuat a Barcelona. El Granada sempre serà recordat per ser el rival aquell dia del 1973 en què Cruyff va debutar en un partit oficial amb la samarreta del Barça, un 4-0 mitificat per molts culers com l'inici d'una era diferent. Una era que té els seus hereus en Guardiola, Xavi, Messi i companyia, uns jugadors i un tècnic que van demostrar davant d'un altre rival andalús, el Sevilla, que l'equip està en forma. Des de la famosa derrota a Pamplona, l'equip ha guanyat set partits de manera consecutiva, s'ha fet un fart de marcar gols i ha deixat unes sensacions immillorables, malgrat les males notícies, com la d'Abidal. El conjunt blaugrana, a més, de mica en mica buida la infermeria, amb les recuperacions d'Alexis, que va jugar uns minuts a Sevilla, i Thiago Alcántara.

El Granada, molt alliberat després de derrotar l'Sporting i allunyar-se de la zona de descens, arriba a Barcelona sense cap mena de pressió. L'equip d'Abel Resino té sis baixes importants, com la del porter Roberto Fernández, el defensa senegalès Pape Diakhaté, el pivot defensiu algerià Hassan Yebda, el migcampista Fran Rico i l'extrem Jaime Romero, mentre que el migcampista brasiler Carlos Martins està sancionat.

Guardiola no canvia de discurs

Amb Messi en estat de gràcia i la força anímica que ha donat al vestidor veure que el Madrid no és intocable, l'equip sap que té una gran oportunitat per posar nerviós l'equip de Mourinho en els pròxims dies, ja que encadena en cinc dies dues jornades de Lliga en què juga abans que els blancs. Portes endins, els jugadors van rebre la notícia del gol de Cazorla amb il·lusió, cosa que ha endollat encara més un equip que físicament està en un moment dolç. Josep Guardiola, però, no vol que portes enfora res sigui diferent. Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit d'aquesta nit, Guardiola va tornar a insistir que la Lliga la guanyarà el Madrid, un discurs que fa dies que defensa públicament. El tècnic de Santpedor va afirmar: "Segueixo pensant que no la guanyarem. Tindria poca credibilitat si hagués canviat d'opinió en dos dies. Crec que ens equivoquem si ara estem pensant en la remuntada. Si estiguéssim a quatre o cinc punts encara, però estem a vuit". El tècnic de Santpedor, de fet, va comentar que ha demanat als seus jugadors "que no mirin el calendari, perquè no serveix de res".

A Guardiola el preocupa que les setmanes es facin "molt llargues" si no se centren únicament a guanyar els seus partits: "L'únic que podem controlar és el que fem nosaltres. Ara toca el Granada, estudiar el que fa Abel Resino, conèixer les seves virtuts i sortir demà a competir, com fem sempre".

Ara, Guardiola no va voler fer perdre la il·lusió als aficionats que somien una remuntada històrica, tal com va reconèixer ahir: "Si pensen que és possible no seré jo qui els faci perdre la il·lusió. La meva opinió és una altra, però els altres no tenen per què compartir-la. Potser és perquè tinc la Medalla d'Or del Parlament i sóc català que sóc més pessimista", va concloure Guardiola, que avui podria recuperar la defensa de tres per atacar un Granada que arriba en el pitjor moment per a ells a un Camp Nou que vol somiar.

stats