LA LLIGA ALEMANYA, POSSIBLE DESTÍ
Esports 05/01/2011

L'idili de Barça amb Iker Romero S'acabarà el dia 30 de juny

Xavi Pascual ja li ha demostrat que no compta amb ell, Enric Masip li ha dit que es busqui una sortida i ja tenen el seu substitut ullat. Sense dir-ho, la història d'Iker Romero i el Barça acabarà el 30 de juny.

Albert Solé
2 min
Iker Romero està passant un dels pitjor moments esportius des que va fitxar pel Barça el 2003.

Barcelona.Iker Romero està concentrat aquests dies amb la selecció espanyola a Múrcia preparant el Mun dial de Suècia. Sota les ordres de Valero Rivera, el seleccionador, Iker se sent còmode i, sobretot, se sent important. "Imprescindible no hi ha ningú, però és cert que Valero sempre compta amb mi", diu el vitorià a aquest diari. Tot i que ell no vol parlar malament de la seva situació de cert ostracisme al Barça Borges, és evident que el seu entrenador al club no el valora de la mateixa manera: "Al Barça i a la selecció lluito i m'esforço igual per ser titular, tot i que les situacions són diferents". Iker Romero va arribar al Barça el 2003, com un fitxatge estrella per a la secció d'handbol de Joan Laporta. És cert que els anys i les lesions pesen, però Romero ha passat de protagonista principal a secundari, o fins i tot en algun moment a extra -com en la final de la Copa Asobal en què no va jugar ni un minut-. "No passa res es trany. Si no juga gaire és per un tema esportiu, perquè Xavi Pascual considera que és el millor per a l'equip", argumenta el director esportiu de la secció, Enric Masip. En aquesta línia el protagonista tampoc busca explicacions estranyes a la seva suplència: "Jo només sóc un jugador i el tècnic és qui mana. No sóc ningú per plantejar que em mereixo més minuts que un company, això mai, el mister és qui mana". Tot i les bones paraules de les dues parts, és evident que ningú està còmode amb aquesta situació: Iker perquè és lògic que vulgui jugar més, i el club perquè tenir un jugador que ha sigut el símbol de la secció durant vuit anys relegat a un segon pla no és fàcil de portar.

"Busca't equip per si de cas"

Iker Romero acaba contracte el 30 de juny i ahir deia a aquest diari que li agradaria saber si el Barça el vol renovar o no: "La pilota és a la teulada del club, ells han de dir què volen fer amb mi. Per part meva ja saben que vull continuar i retirar-me aquí, com he dit sempre". I el club ja ha respost: "L'estiu passat li vaig dir que, per la seva trajectòria, quan quedessin sis mesos li diria alguna cosa. Doncs ja he parlat amb el seu representant i, com que encara no hem decidit si el volem renovar, li he dit que pot anar-li buscant equip perquè no es quedi penjat", explica sincer Masip. El rumors del món de l'handbol apunten que el possible destí de Romero seria la Bundesliga, la lliga més potent d'Europa. "No tinc res amb cap equip, però l'únic rumor que he sentit és que el Barça ja té el meu substitut lligat", diu Romero, i Masip mig ho confirma: "Hi ha algun preacord amb algun jugador, però res tancat".

Mikel Aguirrezabalaga

El substitut d'Iker Romero és probable que sigui el jugador basc de l'Ademar de Lleó Mikel Aguirrezabalaga (26 anys), lateral esquerre ofensiu com ell. A més, el Barça també podria tenir molt avançat el fitxatge del lateral esquerre defensiu català Viran Morros del Ciudad Real (27).

stats