PRIMERA DIVISIÓ
Esports 05/03/2012

El Llevant derrota el Betis i continua somiant a ser a Europa (3-1)

El Llevant s'aferra a la quarta posició després d'aconseguir una victòria que se li resistia a casa des de fa tres mesos

ValènciaVa ser un xoc sense excessives ocasions de gol en què el Llevant va saber rendibilitzar a la perfecció les que va tenir, la qual cosa li va permetre doblegar l'equip andalús, que amb prou feines es va mostrar en aquest capítol. En qualsevol cas, el futbol que es va veure a la primera meitat va anar a compte del Betis, amb un centre del camp creatiu que movia la pilota amb criteri a partir de les sortides d'Iriney i Beñat, als quals s'unia Jefferson Montero, veloç i incisiu com a extrem esquerre.

L'avantatge al marcador, però, va ser per al Llevant, un equip amb problemes per arribar a la meta rival, però que en el tram final de la primera meitat va donar dos cops que el van posar per davant en el marcador. Mentre a la primera mitja hora de joc no hi va haver ocasions de gol, en el quart d'hora final es van registrar els de Barkero, Xavi Torres i Jorge Molina, a més d'una oportunitat en una falta llançada per Beñat. L'1-0 va arribar en una gran falta de Barkero; el 2-0, en una gran jugada de Barkero i Juanfran, que va rematar de Xavi Torres, i el 2-1, just abans del descans, en una acció que va resoldre Jorge Molina.

Potser el Betis no va merèixer anar-se'n al vestidor en desavantatge en el marcador, i potser el Llevant va tenir massa premi amb els dos gols, però els seus futbolistes van jugar amb intel·ligència i, sobretot, van estar letals a l'hora d'aprofitar oportunitats.

Encara que el Betis va sortir decidit a empatar al segon temps, als cinc minuts de joc un contraatac espectacular conduït per Ghezzal va acabar en el 3-1, la qual cosa va propiciar un canvi al Betis. Va sortir el defensa Paulao i va entrar l'atacant Santacruz. Iriney es va situar com a central.

En els instants immediats al gol va viure el Llevant seus millors minuts. Va disposar d'un parell d'opcions a la contra per arrodonir el marcador, però les va fallar, mentre que al Betis li va costar recuperar-se del cop del tercer gol llevantinista. Quan ho va fer, el partit va entrar en una fase de domini visitant, amb espais per a la contractació del Llevant, que se sentia còmode davant un rival que no era capaç, tot i tenir la pilota, de crear perill davant la meta de Munúa.

El Betis lluitava a la zona ampla, però la defensa del Llevant resolia les seves aproximacions amb solvència i, encara que cada vegada amb menys freqüència, organitzava contraatacs que comprometien els sevillans. A mesura que passaven els minuts, el Betis intensificava els seus atacs, però el conjunt de Juan Ignacio Martínez va neutralitzar les escomeses del conjunt andalús i va arribar al final sense risc per quedar-se amb una victòria que, a casa, no aconseguia des del desembre, quan es va imposar al Sevilla.

Fitxa tècnica:

Llevant: Munúa, Pedro López, Ballesteros, Cabral, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Valdo (Pallardó, m. 87), Ghezzal (Rubén, m. 77), Barkero i Koné (Javi Venta, m. 71)

Betis: Fabricio, Nelson, Paulao (Roque Santacruz, m. 53), Daurat, Nacho, Salva Sevilla (Cañas, m. 66), Iriney, Beñat, Jefferson Montero (Jonathan Pereira, m. 60), Jorge Molina i Rubén Castro

Gols: 1-0, m. 34: Barkero. 2-0, m. 42: Xavi Torres. 2-1, m. 44: Jorge Molina. 3-1, m. 50: Koné

Àrbitre: Estrada Martínez (comitè català). Va amonestar pel Llevant Pere López, Juanfran, Ballesteros, Valdo i Iborra; i pel Betis, Salva Sevilla, Fabricio i Jonathan Pereira.