TEMPORADA 2012/2013
Esports 11/07/2012

Una Lliga de deu mesos en què els clàssics no seran determinants

El 18 d'agost comença la nova temporada, que s'allargarà fins al juny del 2013. Aquest any els clàssics es jugaran molt aviat i no seran decisius, a diferència dels derbis, que podrien resoldre la Lliga.

David R. Jover
2 min
TOTS CONTRA MESSI  Després que assolís la xifra de 50 gols en la passada Lliga, Leo Messi serà el jugador que els rivals hauran de seguir i aturar.

BARCELONA.Es presenta una temporada 2012/2013 apassionant per a tothom, tant per als equips punters com per als que lluiten per evitar el descens. El torneig de la regularitat, la Lliga, començarà el 18 d'agost i s'acabarà el 2 de juny. Gairebé 10 mesos de competició amb cinc aturades incloses: tres per compromisos internacionals, una per Nadal i una altra per la final de la Lliga de Campions.

La primera competició que el Barça opta a guanyar és la Supercopa d'Espanya, contra el Reial Madrid. Ahir, en el sorteig oficial del calendari i quan es van confirmar diversos amistosos, es va saber que el primer partit entre els dos equips serà el dissabte 23 d'agost al Camp Nou. La tornada serà al Bernabéu una setmana després, el 30.

Enmig de tot això, però, un partit de Lliga. El Barça se les haurà amb l'Osasuna en un camp complicat i el Reial Madrid visitarà el Getafe. Sens dubte, el final del mes d'agost no agradarà a ningú.

És un calendari atapeït i feixuc. Després de la Supercopa i l'inici de la Lliga arribarà la Champions League, que començarà el 18 de setembre amb la primera fase. Les eliminatòries a doble partit seran al mes de febrer i la final de la competició està programada per al 25 de maig a Wembley. La final de la Copa del Rei es disputarà una setmana abans, el 18 de maig.

Primer a Barcelona

El primer plat fort de la Lliga serà el clàssic entre Barça i Reial Madrid. Aquesta temporada, a diferència de l'anterior, el primer partit es jugarà al Camp Nou el 7 d'octubre (jornada 7). El partit a Madrid, al Bernabéu, serà el 26 de març del 2013, en la que serà la 26a jornada de Lliga.

Una de les reivindicacions del Barça i el Reial Madrid de cara a aquesta nova temporada era que el partit entre tots dos no es disputés enmig de les semifinals de la Lliga de Campions, com va passar el maig passat. El segon clàssic de la Lliga va coincidir amb la tornada de la Champions, i tant Barça com Reial Madrid van acabar eliminats. Aquesta nova temporada la petició ha estat escoltada i els partits entre tots dos es jugaran en jornades de Lliga que no seran gaire transcendents. Els clàssics coincidiran amb la tornada dels vuitens de final de la Champions, que no haurien de ser complicats per a cap dels dos equips.

Derbi tardà i decisiu

Els partits entre el Barça i l'Espanyol sí que seran tardans. El primer serà al Camp Nou el 6 de gener -jornada 18-, de manera que pot ser un bon regal de Reis per a l'afició barcelonista o la blanc-i-blava. El partit, que encara no té decidit l'horari, es podria passar a jugar el dissabte 5 segons els interessos televisius de totes dues entitats.

Però el partit decisiu entre culers i pericos es disputarà la jornada 37. El Barça es podria estar jugant la Lliga amb el Reial Madrid i haurà de visitar Cornellà-El Prat en un partit que no serà gens fàcil. Serà sens dubte una jornada marcada al calendari si els blaugranes arriben amb opcions fins al final.

Un cop s'acabi la Lliga, a principis de juny, no hi haurà descans per als internacionals. A partir del 15 de juny la selecció espanyola disputarà al Brasil la Copa Confederacions i espremerà els jugadors fins al 30 de juny.

stats