Esports 26/07/2012

Londres plora absències molt destacades

à.g.
2 min
Problemes físics han impedit a Nadal ser l'abanderat espanyol i optar a reeditar l'or.

BARCELONARicky Rubio no serà l'única absència destacada d'uns Jocs Olímpics de Londres on faltaran alguns dels millors esportistes. La renúncia de Rafa Nadal, que havia de ser l'abanderat de la delegació espanyola, ha estat la més mediàtica, però n'hi ha d'altres de molt destacades.

L'atleta Haile Gebrselassie va renunciar a l'abril a l'esdeveniment de Londres, ja que als 39 anys no se sentia preparat per competir amb garanties. L'etíop, medallista als Jocs Olímpics d'Atlanta i de Sydney, va prendre la decisió amb tot el dolor del món. El nedador Ian Thorpe, que no va aconseguir la marca mínima, serà una altra de les grans absències.

El portuguès Nelson Evora, or en triple salt als Jocs Olímpics de Pequín, no podrà defensar el títol per culpa d'una lesió. És el mateix motiu pel qual els ciclistes Samuel Sánchez i Andy Schleck no podran competir. Les lesions també han impedit la presència de dues grans gimnastes, Shawn Johnson i Cheng Fei, i de molts jugadors de bàsquet, com ara Derrick Rose, Dwyane Wade i Dwight Howard.

El motius de les absències són d'allò més variats. El ciclista Alberto Contador no podrà participar per la sanció de dos anys imposada pel Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS), que finalitza el 5 d'agost. És un cas semblant al d'Àngel Mullera. La gran diferència és que l'atleta de Lloret de Mar no ha donat positiu en cap dels set controls antidopatge que ha passat aquest any. L'especialista en 3.000 metres obstacles encara confia que el Consell Superior d'Esports (CSD) rectifiqui i deixi decidir a la Federació Espanyola (RFEA), que el podria incloure en l'expedició. La data límit és dilluns, ja que l'equip d'atletisme viatja dimarts cap a Londres.

Sense Beckham ni Busquets

En futbol, el mediàtic David Beckham es va quedar fora de la llista d'Anglaterra per decisió tècnica. Sergio Busquets, a qui també li feia il·lusió disputar els Jocs Olímpics, tampoc va entrar a la convocatòria d'Espanya, en aquest cas pel consell del seu club, el Barça.

stats