Esports 19/02/2012

Lorbek fa de Navarro i executa el Caja Laboral

David R. Jover
Erazem Lorbek controlant la pilota mentre Bjelica prepara la defensa.

BARCELONAM aduresa és l'adjectiu clau per entendre el moment que actualment travessa el joc d'Erazem Lorbek. Amb 27 anys, l'eslovè està en el moment més dolç de la seva carrera i ahir a la semifinal contra el Caja Laboral ho va demostrar. Sense Navarro, que tan sols va anotar tres punts i de tir lliure, Lorbek va assumir la responsabilitat en l'atac barcelonista i no es va amagar. Acusat molts cops de tou i fred, Lorbek va deixar clar ahir que els partits importants, aquells que donen accés als títols, són els seus partits. Va acabar amb un total de 26 punts, amb quatre triples inclosos. Però, sobretot, el més important és quan va anotar. Va marxar al descans amb nou punts i al segon temps, quan el Barça Regal s'ho jugava tot, va anotar 17 punts. La seva incidència en el joc va catapultar el Barça cap a la final, però no va estar sol.

Reneix Mickeal

El millor soci de Lorbek per derrotar el Caja Laboral va ser Pete Mickeal. L'americà, que encara no ha trobat el seu millor joc, no va brillar en l'apartat anotador, però la seva intensitat defensiva va donar vida i el partit al Barça.

En el complicat 48-52 a favor dels d'Ivanovic -que van tenir en Teletovic (15 punts) i San Emeterio (12 punts) els seus millors jugadors- Pascual va fer treure la rauxa als seus i, amb un parcial de 14-2 dirigit per Sada -excels en la direcció i la defensa-, va sentenciar el partit. El 62-54 que reflectia l'electrònic del Sant Jordi, preciós per la barreja de colors de les aficions i l'animació, va demostrar que el campió dels últims dos anys no havia marxat, que encara hi era.

La defensa, la gran arma del Barça Regal, va tornar a lluir en els últims deu minuts i va deixar el Baskonia en només cinc punts a l'últim quart. Els d'Ivanovic es van enfonsar i no van saber tornar a competir, es van veure abatuts per la confiança dels blaugranes, més sencers en els finals ajustats.

El 66-57 final a favor del Barça va deixar un avís important: Navarro ha d'aparèixer perquè sense ell la vida és més complicada. Tot i així, l'erupció de Lorbek tranquil·litza un equip que si alguna cosa té és que se supera cada dia.