MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 21/05/2012

Lorenzo s'exhibeix el dia que Rossi enlluerna i torna al podi

Nuria García
2 min

BARCELONAAcostumats a veure que l'emoció sobre la pista la posen els pilots de Moto3 i Moto2, ahir a Le Mans, sota la pluja, els pilots de MotoGP van oferir un espectacle com el que feia anys que no es vivia. I és que la pluja no va deslluir el Gran Premi de França, que, com no podia ser de cap altra manera, va estar marcat per les caigudes. Al podi de MotoGP hi van coincidir tres campions del món de la categoria: Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i Casey Stoner. El mallorquí va fer una gran sortida i en el primer revolt va superar Pedrosa per col·locar-se en una posició que no va abandonar fins a creuar la meta, fent una exhibició de pilotatge sota la pluja, sense cometre cap errada.

Però l'emoció venia pel darrere. Stoner, segon, va lluitar cos a cos amb Rossi, que fos com fos volia tornar a pujar al podi, un fet que feia un any que no aconseguia. L'últim cop que havia destapat una ampolla de cava després d'una cursa havia estat precisament a Le Mans, l'any passat. I ahir, quan es va veure tercer i amb opcions de superar Stoner, l'italià no se'n va poder estar. Tots dos van lluitar durant les últimes quatre voltes pel segon calaix del podi. Stoner es defensava, tapava tots els forats, mentre que Rossi li ensenyava la roda cada cop que podia. Després d'avançar-se uns quants cops, Rossi va atacar en l'última volta i Stoner va acabar llançant la tovallola. L'italià tornava al podi i Lorenzo recuperava el lideratge del Mundial.

Caigudes a dojo a Moto2 i Moto3

En les dues categories petites, les caigudes van marcar el podi final. A Moto2, amb les caigudes de Marc Márquez i Johann Zarco, el triomf va ser per al suís Thomas Luthi, que va aconseguir la primera victòria de la temporada. Pol Espargaró, que va ser sisè, va prendre el lideratge del Mundial de Moto2 a Márquez i ara l'avantatge és de només un punt.

A Moto3, la meitat dels pilots que integren la graella van patir caigudes. Només van acabar la cursa 15 pilots i el podi va estar ple de debutants. El francès Louis Rossi pujava al graó més alt per primer cop, mentre que el barceloní Àlex Rins, que debuta aquest any al Mundial després de proclamar-se campió d'Espanya, va fer el seu primer podi amb 16 anys.

stats