BARÇA
Esports 19/02/2012

L'únic argument del Barça, el futbol

Martí Molina
3 min
MESSI, CLAU  L'argentí, defensat pels catalans del València Jordi Alba i Víctor Ruiz al partit  de la Copa.

El Barça afronta aquest vespre un nou repte a la Lliga, l'enèsim de la temporada. Encara que aquest és un dels que pot marcar de manera molt clara el futur de l'equip, especialment si el resultat acabés sent negatiu. Els blaugranes reben la visita del València, tercer classificat, que ja els va fer suar de valent a la semifinal de Copa. I ho fa amb l'objectiu únic de sumar una nova victòria que el torni a situar a 10 punts, per sota, del Reial Madrid, ja que ahir els blancs van fer els deures i van superar el Racing de Santander.

Per a l'equip que entrena Pep Guaridola, la victòria en l'enfrontament d'aquest vespre té una importància vital. Ja no només per una possible remuntada -en la qual ben pocs confien-, sinó sobretot perquè els jugadors i l'entorn mantinguin l'esperit competitiu i centrin el debat en l'aspecte esportiu i no pas en l'extraesportiu, com ha passat aquesta setmana.

Va quedar ben clar a la roda de premsa prèvia a aquest partit, quan Guardiola va veure com gairebé no se li preguntava per aspectes futbolístics. Tot el contrari, els temes més recurrents van ser la seva renovació, si el Barça aparcaria la Lliga per centrar-se en la Champions, si el públic estaria al costat de l'equip o com estava Gerard Piqué després de la suplència en el partit de Champions contra el Leverkusen.

El de Santpedor estava incòmode amb aquestes respostes, que intentava salvar amb frases curtes i contundents. Tot el contrari de quan es tracta de parlar de futbol, la seva gran passió. "Quan estàs en situacions com la nostra pot acabar passant que les temporades es facin llargues i s'acabi parlant del que no toca, però nosaltres no podem fer res més que pensar en el partit de l'endemà", comentava el tècnic.

"Si hem aconseguit tan bones temporades és perquè hem competit fins al final en totes les competicions. No veig una raó per la qual no ho puguem continuar fent fins al final de la temporada, i menys amb aquests jugadors", afegia.

El missatge de Guardiola era clar i contundent, però una vegada més dependrà de si la pilota entra o no. Aquest vespre el repte es diu València, un equip especialment dur i que acostuma a complicar les coses als blaugranes, sobretot per la banda esquerra de l'atac. "Sabem que tant Mathieu com Jordi Alba ens han atacat bé, però el València no només es redueix a això", comentava el tècnic d'un equip contra el qual va empatar a la primera volta a Mestalla (2-2), i que va superar amb angúnies a la semifinal de Copa ara fa deu dies.

En qualsevol cas, la recepta és la mateixa: "Intentar ser dominadors del joc i, a partir d'aquí, reduir les opcions d'atac del València tant com es pugui", comentava l'entrenador.

Pendents de l'evolució de Xavi

I perquè la proposta futbolística del Barça prosperi, és important que pugui disposar dels seus millors efectius. Un és Xavi Hernández, que s'ha perdut els últims enfrontaments per un edema al soli de la cama dreta. Ahir el de Terrassa va completar bona part de l'entrenament amb el grup i Guardiola va assegurar que estaria pendent de la seva evolució, malgrat que sembla complicat que acabi jugant d'entrada. "No va notar molèsties. Veurem com es lleva i durant el dia decidirem si pot jugar o no", explicava.

Un altre dels candidats és Gerard Piqué, que dimarts va quedar-se a la grada al BayArena de Leverkusen, un gest que s'ha interpretat com un càstig al central per la pobra actuació en els últims partits. "Vaig fer una convocatòria de 18 i ell va quedar-se a la graderia, això és tot", comentava un Guardiola que assegurava: "Piqué està bé, a ell sempre el veig bé".

L'últim nom que s'ha incorporat a la llista de disponibles ha estat Seydou Keita, que aquesta setmana ha tornat de la Copa d'Àfrica -on ha acabat tercer amb la selecció de Mali-. "Ja sabeu la importància que té per a nosaltres. Ha tornat molt content i és important que hi torni a ser perquè treballa amb nosaltres des del primer dia i coneix els mecanismes de l'equip", deia l'entrenador.

Ahir l'equip va fer una sessió a la Ciutat Esportiva, i aquest matí en fa una altra al Camp Nou, en què el tècnic acabarà de decidir quin onze inicial situa al terreny de joc.

stats