LLIGA
Esports 08/04/2012

Madrid i València se citen en un duel sense marge d'error

Martí Molina
2 min
Els jugadors del Reial Madrid van fer ahir a la Ciutat Esportiva de Valdebebas l'últim entrenament abans de rebre la visita del València al Bernabéu.

El Reial Madrid i el València es veuen les cares aquest vespre al Santiago Bernabéu (21.30 h, Canal + 1) en un duel sense marge d'error per a cap dels dos equips, obligats a guanyar per mantenir intactes les seves aspiracions al tram final de la Lliga. Els blancs afronten el matx amb l'únic objectiu de recuperar els sis punts d'avantatge respecte al Barça. I els xe intentaran sumar els tres punts que els permetrien mantenir-se en la tercera posició -que dóna accés directe a la Lliga de Campions-, cosa que se'ls ha complicat després de les ensopegades en els últims compromisos.

Tots dos s'examinen en un dels enfrontaments més esperats de la temporada. I és que els partits entre el Reial Madrid i el València acostumen a ser sinònim de gols, espectacle i també de polèmica. De fet, els valencianistes encara tenen ben present el duel de la primera volta a Mestalla (2-3), en què van reclamar un possible penal per mans d'Higuaín al temps de descompte que l'àrbitre Teixeira Vitienes no va assenyalar.

Aquest vespre, amb l'arbitratge de l'aragonès Carlos Clos Gómez, el València intentarà sumar una victòria a l'estadi madridista, que se li resisteix des de la temporada 2007-2008, quan Koeman n'era l'entrenador. De fet, els xe mai no han aconseguit la victòria contra un equip entrenat per José Mourinho en les cinc vegades que s'han vist les cares (quatre derrotes i un empat).

El Reial Madrid arriba amb les cames fresques, després del tràmit de dimecres contra l'Apoel de Nicòsia a la Champions. A més, han recuperat tots els jugadors lesionats -Khedira, que torna a la convocatòria, a més de Carvalho i Lass, que ja tenen l'alta mèdica però no jugaran avui-. Així, només tenen l'absència de Sergio Ramos, sancionat. Amb tot, els blancs no pensen en res més que en la victòria perquè, amb el Barça a tres punts -després del triomf d'ahir contra el Saragossa-, una ensopegada els complicaria un títol de Lliga que fa només unes jornades semblava pràcticament sentenciat.

Per la seva banda, a València arriben més cansats pel desgast de dijous contra l'AZ Alkmaar, en què van haver de remuntar per classificar-se per a les semifinals de l'Europa League. Tot i això, Unai Emery recupera dos jugadors importants, Roberto Soldado i Jordi Alba, que no van poder jugar contra el Llevant per sanció. "El Madrid és molt fort a casa. Noranta minuts al Bernabéu són molt llargs. Són favorits, però ens tenen respecte", explicava ahir Emery.

Silenci de Mourinho

Una vegada més, José Mourinho va optar per no fer la roda de premsa prèvia al partit, una feina que va recaure en Aitor Karanka. "Ja ho he fet 38 o 39 vegades", va dir el tècnic basc per restar-li importància. El segon entrenador no va donar pistes de com jugaria el Reial Madrid, però va augurar un partit "complicat contra un bon equip que està completant una bona temporada i necessita la victòria".

stats