EL CLÀSSIC
Esports 24/08/2011

El Madrid ataca de nou fent seu el discurs de Mourinho

El Madrid juga avui el seu trofeu en el que pot serun gran bany de masses per a un José Mourinho que ahir va trencar el seu silenci amb un comunicat en què es reafirma en el seu discurs provocatiu.

Toni Padilla
3 min

BARCELONA.Faltaven pocs minuts per la 1 del migdia quan Canal + va informar sobre la suposada intenció de José Mourinho d'abandonar el Reial Madrid en no haver rebut prou suport institucional després dels fets de dimecres passat al Camp Nou. Segons van informar els periodistes de Canal +, un d'ells va enviar un SMS al portaveu de Mourinho, Eladio Paramés, per concertar una entrevista. I aquest hauria comentat que: "José no rep el suport dels dirigents i medita abandonar el club".

Però just quan s'havien fet públiques aquestes declaracions, Paramés va tornar a parlar per deixar clar que tot plegat era "fals", comentant que l'origen era un SMS d'un telèfon que ja no fa servir, donant a entreveure que algú s'hahavia fet passar per ell. Tot plegat va ser l'inici a una jornada de bojos a Reial Madrid que va servir per confirmar tot el contrari: que Mourinho cada dia mana més al Bernabéu. Poc després d'aquestes informacions, el Madrid feia pública una carta del mateix tècnic en que aquest deixava clar que no pensa deixar el club i és sent més "madridista que mai". A més, el de Setúbal es reafirmava en opinions com "jo no aprenc a ser hipocrites, com aquells que ho fan amb la cara amagada, la boca tapada i al més profund dels túnels", referint-se a jugadors i cos tècnic del Barça. Mourinho citava de pas a l'afició al Trofeu Santiago Bernabéu d'aquesta nit contra Galatasaray (22:30 h.), partit en que moltes penyes blanques li han organitzat un homenatge. La jornada d'ahir va venir a reforçar encara més el pes de Mourinho dins d'un club on darrerament parla més el portaveu personal de l'entrenador quecap altre persona.

Un club darrera d'un tècnic

Eladio Paramés, qui va ser periodista i cap de premsa del Benfica abans de passar a treballar amb Mou , va aprofitar tot aquest mal entès amb el Canal +per llançar a l'aire els desitjos de Mourinho: "El departament de premsa treballa bé, però crec que moltes vegades faria falta algú perquè no fos només en José qui donés la cara en totes les situacions. Mourinho donarà la cara sempre el primer, però li agradaria que hi hagués una declaració d'un dirigent que surti en defensa del club". Paramés va insinuar acte seguit que dues bones opcions per ser aquest portaveu que demanava serien Zinedine Zidane o Emilio Butragueño. El diari "As" ja havia informat dilluns que Mourinho li demana a Florentino Pérez l'elecció d'un portaveu amb cara i ulls per donar força a les seves idees i els seus discursos.

De fet, just quan Paramés parlava, la RFEF va fer públic que li obre a Mourinho un expedient per una falta "greu" pels incidents del Camp Nou (Vilanova és expedientat per una falta "lleu"), fet que va provocar un comunicat del Madrid, que com sempre, va ser una senzilla carta a la pàgina web oficial, sense cap portaveu, com li agradaria a Mourinho. El comunicat oficial però, és una nova mostra de tot el poder de que disposa ara mateix un entrenador que en absència de portaveu, és qui imposa el seu discurs. L'expresident Ramon Calderonva arribar a dir ahir a Com Ràdio que "el president és Mourinho, ja que el president de veritat no ha fet acte de presència en una situació que ho exigia".

El Barça no parla, juga

Florentino Pérez confia totalment en Mourinho i poques hores després de la carta del tècnic el club feia un comunicat en que li donava la raó en tot: la teoria de la conspiració a favor del Barça i la idea que els jugadors blaugrana són tant culpables com els seus. El comunicat "expressa la seva sorpresa pel fet que aquesta investigació sigui ordenada escasses hores després que el president del Barça la reclamés", passant per alt que el Comitè de Competició es sol reunir sempre en dimarts. A més, es demana que s'investiguin "les provocacions, vexacions, insults i agressions que van haver de suportar els jugadors i el cos tècnic".

El Barça ha decidit romandre en silenci per permetre al primer equip preparar amb tranquilitat la Supercopa d'Europa Davant d'aquest atac obert del Madrid, la directiva de Rosell ha prioritzat crear un àmbient sòlid al voltant dels futbolistes, tal i com vol Guardiola, i no està prevista cap reacció oficial durant les properes hores.

stats