LLIGA DE CAMPIONS
Esports 16/03/2011

"El Madrid ens coneix i ens respecta"

Precedent "Cada partit és diferent, i ara el Madrid sembla més fort" Fracàs "Si eliminem el Madrid, puc entendre que algú digui que ells han fracassat"

Toni Padilla
2 min
Chelo Delgado, jugador de l'Olympique de Lió, s'enfrontarà una altra vegada aquest vespre al Reial Madrid a la Lliga de Campions.

La temporada passada el Lió ja va eliminar el Madrid al Bernabéu. Porta bons records?

Sí, porta bons records. A tots els futbolistes els agrada sempre jugar als estadis més famosos del món, perquè recordes quan vas començar a jugar i t'adones que has arribat a escenaris genials i que hi pots guanyar. Cada partit és diferent, i aquest any el Madrid sembla una mica més fort que la temporada passada. Però serà un partit molt igualat, això és segur.

La temporada passada Sergio Ramos va dir que el Madrid guanyaria 3 a 0 però després el Lió va silenciar el Bernabéu...

Allò no ens va agradar gens, als jugadors. No eren declaracions normals i recordo que estàvem molt motivats, però són coses del futbol, que queden enrere i s'obliden. Tothom s'equivoca algun cop i diu coses que no toquen. El Madrid ens coneix i ens respecta perquè les últimes temporades ja ens hem vist les cares molts cops.

S'imagina un Madrid més defensiu que normalment perquè el resultat de l'anada ja el classifica?

No ho crec. Estic segur que ells atacaran perquè tenen homes que poden fer molt de mal quan un equip rival intenta tenir la pilota i atacar. Verticalment són bons, i més amb espais. Segur que pensaran a marcar algun gol de pressa per no haver de patir. Nosaltres sabem que si ens fan un gol ens compliquen molt l'escenari, així que caldrà jugar sense posar-se nerviós. El partit és llarg, i si surts a l'atac esbojarrat ens mataran amb contraatacs. Cal dominar el ritme del partit, defensar bé, evitar errades i aprofitar alguna de les ocasions que tindrem, perquè en tindrem.

Amb Mourinho, en què ha canviat el Madrid respecte a l'equip que ja van eliminar la temporada passada amb aquell gol de Pjanic?

Més actitud i caràcter, com solen ser els equips de Mourinho. Un equip molt competitiu.

Seria un fracàs per al Madrid quedar-se una altra temporada sense arribar als quarts de final de la Lliga de Campions?

Prefereixo parlar del Lió i dels nostres objectius, no sóc al Madrid i no sé quines coses hi passen. Però els equips grans, amb jugadors tan bons, sempre aspiren a guanyar coses, així que entendria que molts pensessin que caure als vuitens és un fracàs.

Vostè és de Rosario, com Messi, però prové de l'altre club de la ciutat, el Rosario Central. Com veu Messi? És el millor jugador del món o prefereix Cristiano?

No, Messi és el millor ara mateix. Cristiano m'agrada molt però Messi és el millor jugador del món.

I del Madrid, a qui tem?

Cristiano Ronaldo és el millor del Madrid, però és molt important la feina que fan els jugadors del mig del camp que recuperen pilotes, com Diarra, ja que permeten atacar amb espais a homes com Di María, que és un crac, Özil o Cristiano.

stats