PRIMERA DIVISIÓ
Esports 15/01/2012

El Madrid salva els mobles a Mallorca (1-2)

David R. Jover

Ahir el Mallorca no va sortir venut, com molts cops passa amb els rivals dels equips de Mourinho. Va ser atrevit, orgullós i va creure en ell mateix fins que el físic li va fallar. L'àrbitre el va perjudicar no assenyalant-li un penal a favor, xiulant un fora de joc inexistent i també en el segon gol del Madrid, amb falta prèvia, però tret d'això el Mallorca va mostrar el camí als altres equips que s'han d'enfrontar al Madrid pròximament.

Els homes de Caparrós no van merèixer marxar de buit amb el gran partit que van fer. Com a mínim, per ocasions i entrega, l'empat hauria estat més just. I és que si el Madrid hagués sumat només un punt, la Lliga se'ls hauria complicat, i més, sabent que encara han de jugar al Camp Nou a la segona volta de la Lliga i també en altres estadis complicats com el de San Mamés.

Durant 70 minuts el Mallorca va ser superior. El gol de Hemed, que va rematar una centrada precisa i extraordinària del Chory Castro al minut 38, va demostrar que la defensa blanca també té fissures i que, si no es posa les piles, el Madrid pot deixar-se la Lliga en un dels camps on s'ha de guanyar.

Amb l'1-0 en el marcador Mourinho va ser atrevit i va fer tres canvis amb clara tendència ofensiva. Higuaín per Lass després del descans, i Kaká i Coentrao per Marcelo i Arbeloa al minut 57 van deixar el Madrid amb només tres defenses. La tendència del partit va ser per al Madrid, perquè, a mesura que passaven els minuts, el físic del Mallorca es va anar diluint, mentre que l'empenta dels blancs, tot i que el joc fos pobre, va anar en augment.

L'empat al minut 71 del Pipita Higuaín va caure com una galleda d'aigua freda al Mallorca, que fins aleshores no havia permès gairebé cap aproximació davant del porter Aouate. I és que el porter israelià no va poder fer res amb el xut d'Higuaín, que abans d'entrar va tocar en Tissone i va despistar el porter. Allà es va acabar el somni balear.

Remuntada polèmica

I és que el segon gol del Madrid, ja a les acaballes, al minut 84, va ser molt protestat. Els jugadors del Mallorca van reclamar una falta prèvia de Benzema a la jugada i Pérez Montero no en va voler saber res. La jugada va seguir i Callejón va marcar l'1-2 definitiu. Caparrós, indignat, va protestar molt la decisió i segons després també va reclamar un penal que realment no ho era.

En la roda de premsa Mourinho es va mostrar molt tranquil, però Caparrós no se'n va estar: "Ens ha faltat fortuna, però no a nosaltres, sinó la de l'àrbitre", va comentar el tècnic andalús, que ahir es va quedar amb la mel als llavis.