Esports 27/08/2012

El Madrid suspèn a Getafe i ja és a cinc punts del Barça (2-1)

D.r. Jover

El Madrid encara no sap què és guanyar. El València, el Barcelona i el Getafe ho han impedit. I també el mateix conjunt blanc, que no és ni de bon tros en aquest inici de temporada l'equip que va arrasar la temporada passada. De moment, els de Mourinho no han trobat el seu lloc ni el seu ritme. I això que el Getafe ahir li va posar fàcil en el primer temps, en què li va deixar el partit gairebé en safata. Però no aprofitar l'ocasió es paga car. En el segon temps els locals van ser més durs i contundents i van creure en la remuntada. Dit i fet. Dos gols en vint minuts del Getafe van sentenciar un Madrid que suspèn en aquest mes d'agost i que només ha sumat un punt de sis possibles.

El Getafe va tenir dues cares ben diferenciades. Com el Madrid. Si en el primer temps els del sud de Madrid no van estar encertats, en el segon temps tot va canviar. El Getafe tou i dòcil va convertir-se en un equip dur i gens permissiu amb el Madrid i el seu joc. El Madrid del primer temps, el de les ocasions d'Özil i els pals, el del gol d'Higuaín en el minut 27 i el dels tirs de Ronaldo, va desaparèixer. Va ser esborrat del mapa per l'humil Getafe.

I és que en el segon temps els locals van rentar-se la cara i van sortir a totes, sabent que no hi havia res a perdre i molt a guanyar. I el que normalment no surt bé va acabar funcionant. Al minut 53 Valera va situar l'1-1 al marcador en rematar de cap i superar Xabi Alonso. Tothom va pensar que era un miratge, que el Madrid tornaria a marcar minuts després per com havia anat el partit fins aleshores.

Barrada dóna el cop final

Però en comptes de marcar un gol, els blancs en van rebre un altre, el gol que els va sentenciar a ells i també a un Mourinho que es va amagar a la banqueta amb el segon gol del Getafe. Adrián Colunga es va inventar una gran jugada des del mig del camp, va superar Raúl Albiol en una gran cursa de vint metres i més tard va deixar la pilota en safata a Barrada, que va superar Casillas amb un gran xut i va situar el 2-1 en el marcador. En menys de vint minuts el Madrid va passar de sumar tres punts a perdre'ls, de pensar en el primer triomf de la temporada a sumar la segona derrota consecutiva.

Ara els blancs han d'afrontar la tornada de la Supercopa contra el Barça amb l'afegit que pot perdre a casa el primer títol contra l'etern rival, al qual ja veu a cinc punts en només dos partits. I és que en aquesta Lliga, en què l'error penalitza molt, el Madrid sap que recuperar cinc punts al Barça és una feina molt complicada.