EL CLÀSSIC
Esports 21/01/2012

Madridistes a punt d'un atac de nervis

Toni Padilla
3 min
Madridistes A punt  D'un  Atac de Nervis

BARCELONANomés 24 hores després de la trepitjada de Pepe a Messi i la roda de premsa posterior de José Mourinho, es van sentir les primeres veus que defensen l'actual tècnic del Reial Madrid. Alfredo Di Stéfano va escriure al Marca que Mourinho és un entrenador valent que "es creix davant dels reptes" i Zinedine Zidane va deixar anar que "criticar Mourinho i els jugadors és criticar el Madrid". Els dos també van exculpar, en part, Pepe afirmant que si comet accions violentes és perquè viu amb intensitat els papers. Curiosament, tant Di Stéfano com Zidane cobren del Madrid, actualment.

Els que no cobren de Florentino Pérez, en canvi, tenien ahir una opinió ben diferent. Si el diari Marca va obrir la portada amb els "pecats capitals" de Mourinho, el director del diari As ,Alfredo Relaño, va arribar a escriure que el Madrid viu un procés de "macarrització", i es va mostrar trist per veure com no s'aturen actituds com la de Pepe, unes accions que allunyen el club de la imatge que tenia quan hi havia jugadors que "excel·lien en esportivitat com Pirri". Precisament Pirri, que actualment comenta els partits per a RNE, admet que el preocupa més la imatge que queda del Madrid que no pas el fet de perdre partits amb el Barça. Pirri, com tants altres, va condemnar l'acció de Pepe, però va dirigir la vista també cap a la banqueta, i després la va alçar per mirar la llotja, on Florentino Pérez calla, mantenint el seu club en mans del discurs de Mourinho. Un discurs criticat per la seva proposta futbolística i per demanar a Pepe que faci un vídeo en què afirma que va trepitjar de manera involuntària Messi.

Pepe va ser criticat amb duresa per exjugadors de renom del club com Rafa Alkorta, que va afirmar que "no controla gens la seva agressivitat i li haurien de posar una sanció ben forta". Michel, un dels membres de la Quinta del Buitre , va dir de Pepe que ja és "massa tard per canviar la seva manera de ser", definint la seva situació com "molt lluny de ser solucionada". Alfonso Pérez, de la seva part, també va lamentar que Pepe "embruti la imatge del club. És d'aquells que es posa una samarreta i es transforma". Curiosament, el menys dur va ser l'exdirector Jorge Valdano, que va limitar-se a dir que "és un jugador agressiu que jugava fora de la seva posició, i va perdre els nervis". Curiosament, l'argentí va marxar del club expulsat per José Mourinho, que entre altres coses li retreia a Valdano que hagués demanat a Pepe un comportament esportiu correcte després d'una picabaralla del portuguès amb Roberto Soldado al camp del València, quan al túnel de vestidors va haver-hi insults i cops entre els dos jugadors.

L'opció d'amagar Pepe

Amb tot l'entorn revoltat, el Madrid va tornar a la feina ahir amb un entrenament a porta tancada en què els serveis de comunicació no van oferir cap comunicat mèdic sobre els jugadors que no van entrenar. Curiosament, un dels absents era Pepe, ja que el Madrid estaria estudiant què fan amb ell. Fonts pròximes a Florentino Pérez admeten que la directiva medita seriosament apartar de l'actualitat el jugador portuguès fingint molèsties físiques, per evitar que se segueixi parlant més de Pepe. Més que castigar-lo, l'objectiu seria protegir el jugador i els interessos del club.

A la Cadena Ser, José Ramón de la Morena ja va parlar sobre aquesta opció, criticant el club per haver publicat un vídeo en què Pepe no es disculpa públicament. I qui va ser president del Madrid, Ramón Calderón, va criticar Mourinho afirmant que "Pepe és violent per la pressió que li posa Mourinho", un entrenador que "exerceix de president del Madrid quan no l'ha votat ningú, perquè Florentino li ha donat tot el poder".

Tot l'entorn madridista viurà avui pendent de la roda de premsa prèvia al partit de demà amb l'Athletic, quan caldrà veure si Mourinho surt a la sala de premsa i si a la llista de convocats apareix Pepe. De moment, en les enquestes fetes a l'As , el Marca o Telemadrid, José Mourinho apareix com el culpable de la situació i els madridistes admeten que Pepe hauria de ser sancionat.

stats