ALL-STAR NBA 2012
Esports 27/02/2012

Marc Gasol completa la seva metamorfosi

àlex Gozalbo
2 min
El pivot Marc Gasol amb la pilota a l'Amway Center d'Orlando.

BARCELONAA 20 minuts en cotxe per l'autopista interestatal I-4 de Disneyland, Marc Gasol va viure ahir a la nit la festa de l'All-Star des de dins. El pivot català ha completat amb el Cap de Setmana de les Estrelles el seu nou estatus de jugador franquícia, distinció que ha assolit aquesta temporada tant per la lesió de Zach Randolph com pel seu excepcional rendiment.

La campanya 2011-12, amb una concentració extrema de partits per culpa del tancament patronal, està fugint dels tòpics. Franquícies històriques com Los Angeles Lakers i els Boston Celtics pateixen per no despenjar-se de les posicions de play-off, i d'altres, com els Memphis Grizzlies de Marc Gasol, no paren de guanyar partits. El conjunt que entrena Lionel Hollins acumula 19 victòries (55%) en 34 partits. Tanta és l'alegria que l'entitat ja ha preparat una festa per al mes d'abril.

El balanç que Marc Gasol fa de la temporada és molt positiu: "Em sento content de com van les coses, més encara tenint en compte les baixes, que són molt importants, i que estem intentant canviar la dinàmica de l'equip", diu.

Arribar a ser un dels 24 protagonistes del Partit de les Estrelles no ha estat fàcil per a Marc Gasol, que ha hagut de completar una doble metamorfosi; física (en sis anys ha passat de 150 a 120 quilos) i d'estil de joc.

Al vestidor de l'Amway Center d'Orlando, la ciutat en què fa 20 anys Magic Johnson va protagonitzar un dels moments més emotius de la història del Cap de Setmana de les Estrelles en ser designat millor jugador d'un partit que va jugar mesos després d'anunciar que era portador del virus VIH, Marc Gasol s'ha assegut aquests dies al costat de LaMarcus Aldridge. El pivot és un dels interiors que comparteix protagonisme amb ell a la Conferència Oest, on des de fa unes temporades s'han refugiat els pocs jugadors interiors dominants que queden a la NBA.

El pròxim repte dels Gasol

Dick Van Arsdale, actual vicepresident dels Phoenix Suns, i el seu germà bessó, Tom, van disputar junts dues edicions de l'All-Star (1970 i 1971) i aquest és el gran somni dels Gasol. De fet, Pau acumula quatre presències al Partit de les Estrelles. "La gent i els jugadors que juguen amb ell coneixen el seu talent, la seva qualitat i sobretot la seva personalitat", explica Marc, cansat de veure com els Lakers no valoren el seu germà. L'últim moviment de la franquícia de Los Angeles, que encara pretén traspassar Pau, volen fitxar Rasheed Wallace, un pivot que estava retirat des de l'estiu del 2010. "És una situació que no agrada a ningú, un moment incòmode que ara li toca viure", afegeix.

Mentre espera notícies del seu futur, Pau Gasol treu pit del seu germà i qualifica el seu debut a l'All-Star com a "històric". El jugador dels Lakers no es va perdre cap detall del debut del seu germà Marc.

stats