MOTOCICLISME
Esports 14/08/2011

Marc Márquez demostra que encara somia guanyar el Mundial

Martí Molina
2 min
Volant sobre l'asfalt Marc Márquez va aconseguir el millor temps en l'última volta dels entrenaments.

Després de gairebé un mes de vacances el Mundial de motociclisme torna a Brno. Avui es disputa la prova que enceta la segona part del campionat, aquella en què tots els pilots comencen a jugar-se les garrofes de debò. Els que lideren la classificació general, perquè volen mantenir el seu avantatge. Els altres, perquè saben que no poden cometre més errors si no volen acomiadar-se definitivament del títol mundial. I entre aquest grup de perseguidors destaca la batalla de Marc Márquez en la categoria de Moto2. El cerverí, tot i tenir un desavantatge important, ha tornat en forma després de l'aturada de l'estiu i encara somia a esgarrapar els punts necessaris per capgirar la classificació.

Marc Márquez arriba a la República Txeca amb un desavantatge de 47 punts respecte a Stefan Bradl. El pilot alemany va distanciar-se al capdavant de la classificació grà cies, primer de tot, a un bon inici (va guanyar quatre de les sis primeres curses) i perquè el seu principal perseguidor no va puntuar en les tres primeres. Però el jove pilot català, que aquest any debuta en la categoria mitjana, de mica en mica va agafar el tacte de la seva Sauter i va començar a sumar punts a dojo: el cerverí ha guanyat les tres últimes curses, i ahir va aconseguir la seva tercera pole consecutiva.

El pilot de la Segarra va robar el millor temps al líder del Mundial amb una última volta estratosfèrica en què, a més, va rebaixar el seu temps en dues dècimes i va marcar el rècord del circuit. Stefan Bradl no va tenir més remei que conformar-se amb la segona posició.

Marc Márquez surt des de la posició de privilegi amb l'objectiu de continuar esgarrapant punts en el Mundial però sabent que una caiguda pot ser letal per a les seves aspiracions mundialistes. I és que Bradl pot optar per una tàctica conservadora que li permeti mantenir l'avantatge quan tan sols queden vuit curses per disputar.

En la categoria reina Dani Pedrosa va oferir un nou recital de pilotatge i va obtenir el millor temps. El pilot d'Honda va aconseguir la primera pole de la temporada, per davant de Jorge Lorenzo i Casey Stoner, a qui va avantatjar en una i dues dècimes, respectivament.

I en els 125 cc Nico Terol sortirà des de la posició de privilegi, per davant del francès Zarco i de l'alemany Cortese. El català Maverick Viñales va caure a la part final dels entrenaments, no va poder millorar els temps i va quedar relegat a una discreta 9a posició.

stats