PRIMERA DIVISIÓ
Esports 12/02/2012

Matí de Champions A Cornellà-El Prat

Natalia Arroyo
2 min
Matí de Champions 
 A Cornellà-El Prat

Pochettino, a qui durant tota la setmana s'ha vinculat amb el Reial Madrid com a possible substitut de José Mourinho la temporada vinent, no està disposat a deixar escapar l'oportunitat que té l'Espanyol d'acabar la jornada en quarta posició si avui a les 12 h (Canal + Liga 2) derrota el Saragossa, últim classificat. Si els blanc-i-blaus guanyen, tindrien 35 punts i superarien el Llevant, que en té 32 i que a les 21.30 h visita el Santiago Bernabéu.

La paraula Europa , però, continua sent un tabú a la plantilla periquita i tant els jugadors com el cos tècnic eviten parlar-ne per no rebaixar l'exigència del grup i celebrar-ho abans d'hora. El tècnic argentí només parla de compromís, ambició per seguir millorant i il·lusió per no baixar de la "zona de privilegi". I sobre el seu futur tampoc fa comentaris. "S'ha de conviure amb els rumors. Tinc la tranquil·litat i l'experiència d'haver estat molts anys en el món del futbol i hi estic acostumat -assegura-. L'afició ha de saber que tots estem centrats en el partit i no deixem que res ens afecti en el dia a dia. S'ha de mantenir l'equilibri".

L'estabilitat emocional passa per un bon resultat contra el Saragossa, un equip necessitat de punts per abandonar l'últim lloc de la taula. A les files dels aragonesos juga l'ex-blanc-i-blau Luis García, que avui al migdia viurà el que, durant la setmana, ha catalogat com "el partit més emotiu" de la seva carrera. Com el rebrà Cornellà? Pochettino ho té clar: "S'ha identificat des del primer dia amb els valors de l'Espanyol. Aquí va seguir creixent com a futbolista i sempre ho va donar tot. La gent li té estima i el rebrà bé".

De cara al partit d'avui, l'entrenador periquito recupera Jordi Amat, amb grip la setmana passada, però perd Juan Albín, amb problemes musculars. A més, tindrà un maldecap afegit amb les quatre targetes grogues que acumulen cinc dels seus futbolistes habituals: els defenses Raúl Rodríguez, Héctor Moreno i Dídac, el migcampista Romaric i el davanter Thievy. Si juguen Coutinho i Uche, que ja van debutar la setmana passada a San Mamés, s'estrenaran amb la samarreta de l'Espanyol davant la seva afició.

Elogis de Manolo Jiménez

El tècnic del Saragossa, Manolo Jiménez, va oferir ahir una llarga i sincera roda de premsa en què va ser molt crític amb el seu club i l'entorn pessimista que l'envolta i va reconèixer que la situació en la classificació els deixa amb molt poques opcions de salvar la categoria. Malgrat tot, creu que "no queda més opció que seguir treballant" i que la plantilla "està motivada" per endur-se la victòria de la seva visita al camp de l'Espanyol, un club que va elogiar intensament i que, segons Jiménez, "representa la realitat del futbol espanyol i és el model a seguir".

stats