Esports 17/08/2012

Mediapro i Prisa tanquen la 'guerra del futbol' durant 3 anys

El dos operadors de televisió que tenen els drets dels clubs ja s'han posat d'acord per als pròxims tres anys. Encara no es coneixen els detalls de l'acord, però el Barça i el Madrid no es podran veure en obert.

A. Solé / à. Gutiérrez
2 min
Mediapro i Prisa tanquen la 'guerra del futbol' durant 3 anys

BARCELONA.Després d'una setmana intensa de reunions bilaterals, en especial durant tot el dia d'ahir, ja hi ha un principi d'acord entre Mediapro i Prisa TV per a les retransmissions dels partits de futbol d'aquesta temporada. L'acord és per a les tres pròximes temporades (2012-2015) i s'ha aconseguit gràcies a la intervenció en les reunions dels grans caps de les dues empreses enfrontades, a més de la implicació directa del govern espanyol a través del president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal.

La Lliga de Primera tindrà un repartiment similar al de les últimes temporades (GolT, Canal+ 1 i Canal+ Liga), amb la important diferència que el partit en obert passa de dissabte a les 22 h a dilluns a les 21 h, sense cap partit del Barça ni del Reial Madrid. La Sexta és qui té més números de donar-lo, però falta que sigui oficial. És a dir, tots els partits dels dos grans equips de Lliga seran per alguna plataforma de pagament, de Mediapro o de Prisa TV. TV3 de moment ha donat per fet que tindrà els resums de Primera, la Supercopa d'Espanya i la primera jornada de la Segona Divisió (Esport3). Estudia també l'opció d'arribar a acords per oferir algun partit concret de Primera Divisió, però això no s'abordarà fins que Prisa i Mediapro segellin el seu pacte de manera definitiva.

Al tancament d'aquesta edició Mediapro i Prisa TV encara estaven reunits per tancar els serrells de l'acord, és a dir, com es repartiran els partits del Barça i del Madrid per cada canal. A mitja tarda Canal+ va penjar un comunicat a la seva web, que poc després va retirar, en què explicava que Canal+ Liga i GolT emetran simultàniament 22 partits del Barça i 22 del Madrid, més un dels dos clàssics, i que Canal+ 1 farà en exclusiva 14 partits dels blancs i 14 dels blaugranes, més l'altre clàssic. Això, però, està subjecte a la confirmació oficial dels dos operadors.

"En tots els mercats, en totes les grans competicions, hi ha unes regles de subhasta o venda dels drets, amb uns terminis clars i unes condicions transparents. A la Lliga no hi ha cap regla de joc establerta, de manera que el posseïdor dels drets, que és també competidor, controla els temps, els models de paquetització i els preus al seu gust, sense cap control de qui ha de cuidar la competició, que és la Lliga de Futbol Professional", comenta , explica Álex Martínez Roig, director general de continguts i compra de drets de Canal+ a l'ARA.

stats