BÀSQUET: NBA
Esports 15/04/2011

Meditació, triangle i història

àlex Gozalbo
2 min

La cultura dels nord-americans dóna molta importància a guanyar, però més encara a repetir triomf. D'aquí va néixer la seva obsessió pel famòs repeat , el fet de guanyar després de guanyar. L'excel·lència, però, arriba amb el three-peat , és a dir, encadenar tres èxits consecutius. Tan sols cinc equips de la NBA ho han aconseguit. A partir d'aquest cap de setmana, Phil Jackson lluitarà per sumar el seu tercer three-peat , una gesta inabastable.

L'entrenador dels Lakers és conegut per la importància que dóna a la meditació, especialment a la que s'inspira en la cultura zen. El tècnic també quedarà en el record per posar en pràctica la tàctica del triangle ofensiu, un recurs que atorga als jugadors molta capacitat de decisió en funció dels moviments de la defensa. Però, sobretot, Jackson passarà a la història pels seus èxits. De moment, suma 13 campionats, 11 com a entrenador i dos com a jugador. Si n'aconsegueix un més ja es pot retirar tranquil.

"No em preocupa si Phil Jackson seguirà o no, perquè és una cosa que no està al meu abast, és una decisió seva molt personal. Fa molts anys que manté un nivell espectacular i potser li ve de gust fer una altra cosa... És respectable", explica Pau Gasol a l'ARA.

Als Lakers no els espera un camí senzill per aconseguir el títol. L'equip haurà de superar quatre eliminatòries al millor de set partits per guanyar l'anell de vencedor. Entre 16 i 28 partits de màxima intensitat.

El primer rival serà New Orleans Hornets, l'equip del perillós Chris Paul. Després arribarà el torn de jugar contra Dallas Mavericks o Portland Trail Blazers, el conjunt de Rudy Fernández. En aquestes dues eliminatòries els Lakers disputaran els partits decisius a l'Staples Center. No serà així si arriben a la final de la Conferència Oest, on seria previsible que es trobessin els San Antonio Spurs.

Superat aquest punt, encara quedaria el més difícil, la final de la NBA contra Chicago Bulls, Boston Celtics o Miami Heat. Qualsevol altre rival seria una gran sorpresa.

No hi haurà duel de germans

Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol també lluitaran pel títol, però, després de perdre a la pista dels Clippers, tindran com a primers rivals els Spurs i no els Lakers.

stats