Esports 30/08/2011

Messi i Cesc, com si fossin dues criatures

Lionel Messi ha marcat sis gols en quatre partits oficials aquesta temporada. Cesc, dos gols en tres partits. Ahir la connexió que ja funcionava al cadet del Barça va rutllar de nou contra el Vila-real.

Toni Padilla
2 min
Messi en el moment de marcar el seu primer gol.

Barcelona.Cesc Fàbregas va estrenar-se com a titular en un partit oficial amb la samarreta del Barça. Amb capacitat de lideratge, el d'Arenys va jugar un partit molt complet en què va poder estrenar-se com a golejador a la Lliga. Va ser just abans del descans, quan, arribant des de la segona línia, va rebre una assistència meravellosa de Messi per deixar estès per terra Diego López. En pocs partits (tres d'oficials i un d'amistós), aquesta verticalitat i arribada del maresmenc ja s'han convertit en una arma letal per al Barça. Si al Gamper el punt de partida de Cesc era el de fals nou , ahir va recórrer un munt de metres, va ajudar en la creació i va permutar la posició amb un Messi que està firmant un inici de temporada antològic, creant i executant. La connexió entre tots dos, de fet, no deixa de donar resultats. Guardiola admetia ahir sobre la connexió entre Cesc i Messi: "La sensació de joc que generen dóna confiança. Es busquen, es troben, però altres jugadors també tenen pes, intentem que tots hi participin, no només aquests dos. Tots corren i tots saben passar la pilota".

Kubala, més a prop

Tal com va passar a Mònaco, Cesc va marcar després d'una assistència d'un Messi que va fer dos de gols. En tots els partits que ha jugat aquesta temporada, l'argentí ha marcat. Tres gols en dos partits al Madrid, un al Porto, dos al Nàpols al Gamper i els dos d'ahir a Diego López amb assistències d'Iniesta i Thiago. L'argentí ja és a només set gols d'igualar Laszli Kubala com el segon màxim golejador de la història del Barça. Ara que té un nou company de malifetes, Cesc, sembla només qüestió de dies que superi l'home que té una estàtua just al davant de la porta del Camp Nou. Caldrà anar pensant en l'estàtua per a l'argentí.

stats