TOTS DOS HAN FET 31 GOLS AQUESTA TEMPORADA
Esports 16/01/2011

Messi-Cristiano, un duel destinat a marcar època en el futbol

Tots dos porten 31 gols des que va començar la temporada en competicions oficials. Amb una mitjana superior a un gol per partit, Messi i Cristiano són els noms propis de la Lliga. I es miren de reüll.

Toni Padilla
3 min
Cristiano, Sud-africa

BarcelonaDiuen els més grans que tot acaba tornant i que les modes que semblen oblidades són recuperades. En el món del futbol torna a estar de moda atacar, i tornem a tenir futbolistes que en les seves estadístiques tenen una mitjana superior a la d'un gol per partit. Feia molt que no es veia, però a la lliga espanyola passa, i per partida doble.

Si el Barça i el Madrid porten segles mirant-se de reüll, enemistats, actualment aquesta rivalitat es personifica també a les banquetes, amb el duel entre Guardiola i Mourinho, i també sobre la gespa. Escollir un jugador de cada equip és complicat, però Lionel Messi i Cristiano Ronaldo tenen unes raons de pes per demanar ser els protagonistes principals d'aquesta història: els seus gols. Tots dos n'han fet 31 amb els seus clubs des que va començar la temporada. El portuguès els ha marcat en 28 partits. Lionel Messi, de la seva part, els ha marcat amb un partit menys: 27.

Messi i Cristiano comparteixen moltes coses més, com per exemple haver tornat del Mundial amb la maleta buida. En la darrera imatge del portuguès a Sud-àfrica se'l va veure escopint a la càmera que el perseguia per la gespa de l'estadi després de veure com Espanya eliminava Portugal. Messi va arribar una mica més enllà, als quarts de final, però va marxar de l'estadi de Ciutat del Cap trist després de ser eliminat per Alemanya.

Fam després del Mundial

La desfeta al Mundial però, ha permès als dos jugadors tenir més gana que mai, i ho han demostrat amb aquestes xifres increïbles. Si Cristiano Ronaldo ha marcat més gols en lliga (22 a 18 a favor seu), a la Lliga de Campions n'ha fet més Messi (6 a 4). A la Copa del Rei, tots dos n'han fet quatre, i Messi recupera el terreny perdut amb els tres gols que va fer al Sevilla a la Supercopa d'Espanya. L'argentí, a més, ha fet més assistències i, de fet, és qui més n'ha fet de moment a la de lliga. En concret, ja n'ha fet 13.

Aquestes xifres poden anar creixent, ja que avui els dos jugadors més letals es veuen les cares amb les defenses més febles de Primera, les del Màlaga i l'Almeria. El duel segueix. Perquè tota bona època necessita un bon duel, com va passar amb Larry Bird i Magic Johnson, Fausto Coppi i Gino Bartali o ara amb Roger Federer i Rafa Nadal.

Qüestió de caràcters

La gran diferència entre els dos és el caràcter. Segons el defensa del Getafe Mané, Messi "et fa gols com qui no vol la cosa, amb aquella cara de despistat, i molts cops ni les faltes li canvien la cara", mentre que Cristiano Ronaldo "parla més, provoca més i es tira més a la piscina; quan acaba el partit és molt correcte, però és un rival d'aquells que busca posar-te nerviós".

El defensa de l'Hèrcules Abraham Paz fins i tot afirma: "No puc entendre perquè provoca tant, perquè amb tot el talent i el bon futbol que té, no li fa falta. Si el paio et fa els gols que et fa, tu ja pots fer el que sigui que qui riurà serà ell, però també parla". Segons el central, "potser ho fa per veure si força targetes, qui sap". En canvi, "Messi no és de parlar tant sobre la gespa, si li fots una falta, ell calla i busca la jugada per deixar-te en evidència, i gairebé sempre ho fa".

Tenir els dos futbolistes més mediàtics del món en dos equips que no es poden ni veure ha convertit la lliga espanyola en un dels grans productes esportius del moment. De fet, els dos jugadors es reparteixen els tres darrers premis de la Pilota d'Or, però amb una gran diferència: la tendència. Fa dos anys va guanyar el portuguès. Fa un any, va ser finalista per darrere de Messi. I aquesta temporada, directament ha quedat fora de la llista de finalistes perquè tres jugadors del Barça i Wesley Sneijder li han barrat el pas. Messi, en canvi, ha anat pujant mica en mica fins a guanyar.

Aquesta temporada, de ben segur que els dos seran candidats a guanyar la Pilota d'Or. El seu paper i els seus gols, a més, seran clau en el futur del Barça i el Madrid.

stats