Esports 30/07/2012

Messi no sap estar sense una pilota a prop

Albert Solé
ESTRELLA I CAPITÀ
 Leo Messi va jugar 60 minuts  a Tànger i va demostrar que continua tenint la mateixa gana de gol.

Els aficionats del Barça que van tenir la paciència d'aguantar fins a les dues de la matinada de diumenge per veure el segon amistós del Barça, contra un rival molt inferior, van poder comprovar que Leo Messi ha tornat de les vacances afamat. Després dels 73 gols de la temporada passada -50 només a la Lliga-, molts podien pensar que l'argentí no podria superar mai aquesta xifra i que, després de guanyar-ho tot i superar tots els rècords possibles, en un moment o altre el seu rendiment baixaria. Però Messi sempre en vol més, i en el partit contra el Raja de Casablanca, el seu primer amistós de la pretemporada -va ser baixa a Hamburg per un hematoma-, ja va marcar tres gols, i en 10 minuts. ¿Fins on pot arribar el millor jugador del món si en el primer bolo d'estiu que juga ja fa un hat trick ?

Més enllà dels gols, en què Messi ha estat excel·lent a mesura que Guardiola i Tito Vilanova li anaven trobant la seva posició ideal al camp, el que més va destacar de l'argentí va ser la seva actitud. En el primer amistós, a Hamburg, ell no hi era per precaució, i l'equip, tot i jugar bé, va jugar a les revolucions habituals d'un partit de pretemporada, força baixes. Però Messi no hi entén d'amistosos. Allà on hi hagi una pilota, un tros de gespa de 120x90 metres i dues porteries, ell és feliç i juga sempre igual. Els 15 primers minuts de Messi contra el Raja a Tànger van ser esplèndids, sobretot perquè van ser els primers 15 minuts de futbol després de les vacances del crac blaugrana més llargues dels últims anys. La seva actitud perseguint totes les pilotes va contagiar l'equip, que va tancar els marroquins a la seva àrea, fins que va arribar el gol d'Alexis, en una jugada que va iniciar l'argentí. Després del 0-1, el Raja va augmentar la seva intensitat en forma d'entrades dures i el Barça va fer un pas enrere. Però Messi, cada cop més empipat amb un defensa central que li estava tocant el botet a cada topada, va decidir acabar tot sol amb el partit i va pitjar l'accelerador. Era el minut 34 quan Messi va aprofitar una assistència en profunditat d'Afellay per fer el 0-2 i el seu primer gol, i abans del descans ja n'havia marcat tres amb aquella facilitat que només té el millor jugador del món.

"Quan tens el millor jugador del món, amb aquesta capacitat golejadora, sol marcar la diferència, i un cop més s'ha demostrat", explicava Tito Vilanova, rendit a la màgia de l'argentí.

El cinquè gol blaugrana el va marcar Alexis Sánchez abans de la mitja part, a partir d'una passada de Messi. L'argentí i el xilè van demostrar una compenetració molt gran entre tots dos que augura grans tardes de futbol aquesta temporada: "La temporada passada va tenir mala sort amb les lesions, però Alexis Sánchez serà un jugador important per al Barça", va dir Messi sobre el xilè al final del partit. El sisè gol el va marcar Dani Alves de penal -comès sobre Alexis, coprotagonista del partit-. I en la última mitja hora, quan l'equip sencer estava format per jugadors del filial, dos dels joves van rubricar la golejada: Sergi Gómez i Deulofeu, que aprofita tots els minuts que li dóna Tito Vilanova i ja ha fet dos gols a la pretemporada.