LA LLIGA
Esports 27/02/2012

Messi torna a decidir i a marcar a l'Atlètic

Leo Messi va tornar a decidir un partit del Barça amb un gol de murri de falta al minut 86 amb 1-1 al marcador. L'equip a qui més gols ha marcat Messi és l'Atlètic de Madrid, amb 15.

Albert Solé

BARCELONAQuan més ho necessita el Barça, Leo Messi torna a aparèixer. Com explicava el periodista Martí Perarnau aquesta setmana al diari Sport , Messi ha fet una pretemporada especial aquest mes de gener per posar-se a to per al tram decisiu de la temporada. I s'ha notat que ja feia molts dies que Messi no decidia partits com ahir, o com ho va fer diumenge passat contra el València amb quatre gols. A Messi se'l torna a veure amb aquella gràcia que li havia faltat en els últims duels, en què, tot i així, seguia sent clau amb assistències que només sap fer ell. El gol d'ahir al minut 86 amb 1-1 al marcador és d'aquells de murri, de llest, i que cal estar amb el cap clar a aquestes altures del partit per fer-lo. Era una falta al vèrtex esquerre de l'àrea de l'Atlètic de Madrid, i va aprofitar que els locals estaven col·locant la barrera sense que ningú l'hagués demanat, per sorprendre Courtois amb un xut amb paràbola a l'escaire del segon pal.

Els gols fora de casa

Si el Barça té la Lliga virtualment perduda és per culpa d'haver-se deixat 16 dels 36 punts jugats fora de casa. El rendiment dels blaugranes fora de casa té moltes causes, però una són els poquíssims gols que ha marcat Leo Messi lluny del Camp Nou. Amb el gran gol d'ahir al Vicente Calderón, Leo Messi va marcar tot just el cinquè gol fora de casa dels 28 que suma ja a la Lliga, un balanç molt pobre.

Sigui com sigui, Leo Messi va fer ahir el 43è gol de la temporada en totes les competicions, i el 223è amb la samarreta blaugrana. D'aquesta manera, el rècord de gol de César Rodríguez dels anys 50 i 60 de 235 gols és més a prop cada dia i segurament l'atraparà aquesta temporada mateix.