Esports 20/02/2012

Mestalla serà la seu de la final, i Pep tira d'ironia

A.s.
2 min

BARCELONA.Segons avançaven ahir els companys de Marca TV, Mestalla serà la seu de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao el 20 o el 25 de maig. Aquesta televisió de Madrid assegurava ahir que la Federació Espanyola farà avui oficial que el camp del València serà l'escollit per acollir la final entre catalans i bascos, igual que ho va ser l'any 2009, però aquella vegada la seu ja estava decidida abans de l'inici de la competició pel 90è aniversari del club xe. De fet, davant la negativa implícita, que no explícita, del Reial Madrid i de Florentino Pérez a cedir el Santiago Bernabéu per a ser seu de la final, Mestalla era l'única opció real per ser l'escollida, com així serà avui.

De fet, quan a Guardiola li van preguntar sobre aquesta decisió de la Federació, el tècnic blaugrana va ser molt contundent: "Jo vull anar a un lloc on em vulguin rebre, no vull anar on no em vulguin, vull anar on vulguin que es dignifiqui la Copa de Sa Majestat el Rei. Si hem d'anar a Mestalla, doncs agrairem al València que ens rebin. No hem volgut generar incomoditat. No ens hi volen; no hi anem", va apuntar, referint-se al Madrid.

I és que el mateix dia que el Barça i el València jugaven el partit de tornada de les semifinals de la Copa, el diari As ja avançava que el Reial Madrid no cediria el Bernabéu si el Barça es classificava per a la final. L'excusa que esgrimia el diari madrileny és que el 2004 el Barça no va cedir el Camp Nou per a la final Saragossa - Reial Madrid, cosa que es va desmentir l'endemà. La següent raó filtrada per Florentino van ser les obres que volen començar a fer a l'estadi blanc un cop acabi la Lliga el 13 de maig. Sigui com sigui, ningú del Madrid ha hagut de sortir i admetre la negativa a cedir el Bernabéu.

stats