12/12/2014

Mil i una adversitats tomben el Barça

BarcelonaUn problema, una solució. El Barça va competir amb esforç i orgull contra el Fenerbahçe Ülker (89-91) en un partit amb pròrroga farcit de contratemps, però va perdre i no es va poder assegurar la primera posició del Grup C de l’Eurolliga. L’equip blaugrana, que tenia les baixes de Joan Carles Navarro, Brad Oleson i Marcus Eriksson, tan sols va poder comptar sis minuts amb Àlex Abrines, que va notar molèsties a la fàscia plantar del peu dret.

Massa responsabilitzat per les adversitats dels seus companys de posició, Mario Hezonja va trigar dos períodes a ser útil i Xavi Pascual es va veure obligat a recórrer durant alguns minuts a Tomas Satoransky com a escorta circumstancial. Quan va agafar el fil al partit, en canvi, el jove croat va exhibir-se amb quatre triples. L’altre protagonista del partit va ser Marcelinho Huertas, convertit en l’autèntic líder de l’equip blaugrana. El base, que va jugar 41.45 minuts, va acabar amb 25 punts.

El primer quart del partit va estar marcat per DeShaun Thomas, que va anotar 15 dels primers 23 punts del Barça. Defensat en les primers accions per Andrew Goudelock, un jugador més baixet i menys potent, l’aler va agafar confiança i va tenir un protagonisme determinant.

Els dos equips van intercanviar cistelles fins que el Fenerbahçe Ülker va imposar la seva, ahir sí, major amplitud de banqueta. L’equip turc va arribar a tenir una renda de set punts (33-40) contra un rival culer que no va poder dominar el ritme com acostuma a fer.

Fresc, descansat i animat pels triples de Mario Hezonja, el Barça va recuperar la iniciativa en el marcador amb un parcial 10-2 d’inici al tercer període. L’efervescència inicial, que li va permetre obtenir una renda de cinc punts (56-51), va tenir caducitat, però l’equip blaugrana es va mostrar més sòlid que en la primera meitat. Especialment en defensa.

Tots dos equips van cometre errades en els seus últims atacs i el partit, que va acabar amb empat a 79 punts, es va decidir a la pròrroga, on una cistella de Nemanja Bjelica li va donar el triomf a l’equip turc contra un Barça esgotat que no es va deixar res a dins. La derrota, però, no esquitxa la trajectòria europea d’un conjunt blaugrana que s’ha acostumat a evitar les excuses. I a lluitar sempre.