COPA DEL REI
Esports 31/01/2012

Mirandés-Athletic, una semifinal amb encant

T.p.
2 min
El Mirandés, entrenant-se ahir.

BARCELONA.El club que ha sorprès a tothom aquesta temporada, el Mirandés, contra el que valora més la Copa del Rei, l'Athletic Club de Bilbao. La primera semifinal de la Copa del Rei es posa en marxa avui a l'estadi d'Anduva (22.00 h, a Cuatro) amb l'equip de Carlos Pouso disposat a no rendir-se i esdevenir el primer equip de Segona B a arribar a una final. De moment, el Mirandés ja ha aconseguit ser el segon club d'aquesta categoria que arriba a les semifinals, imitant la gesta d'ara fa una dècada de l'Unió Esportiva Figueres. Per fer-ho, el Mirandés ha eliminat tres equips de Primera Divisió: el Vila-real, el Racing de Santander i l'Espanyol.

L'Athletic, amb 23 Copes del Rei al palmarès i amb Marcelo Bielsa conscient del que suposa per a la seva afició jugar una final, s'alça en el camí com un gegant amb l'etiqueta de favorit per al líder del Grup II. El Mirandés, que el 28 de febrer jugarà partit de Lliga a les instal·lacions de Lezama precisament contra el filial de l'Athletic, no ha volgut jugar en un estadi més gran aquesta eliminatòria per poder-ho fer davant dels seus aficionats a Miranda de Ebro, una localitat de Castella i Lleó amb arrels basques, ja que la línia que separa el País Basc i Castella és a pocs quilòmetres. De fet, Miranda de Ebro té, des de sempre, molts aficionats de l'Athletic i una penya d'aquest club que ha preparat una festa d'agermanament per als aficionats de tots dos equips.

L'afició de l'Athletic es desplaçarà en massa a Miranda de Ebro (a una hora de carretera des de Bilbao) per viure una festa on els jugadors dels dos equips ho donaran tot sobre la gespa. Bielsa no farà rotacions respecte als jugadors que han portat l'Athletic fins a la cinquena posició després del triomf a Vallecas, amb Fernando Llorente de titular i Javi Martínez ja recuperat d'una lesió, a punt per aportar el seu gra de sorra i ajudar l'Athletic a jugar la seva segona final en les últimes quatre temporades.

stats