Esports 02/05/2012

La possiblitat d'allargar la Lliga, en mans de l'Athletic de Bielsa

T.p.
2 min
La possiblitat d'allargar la Lliga,  en mans de l'Athletic de Bielsa

BARCELONA.El Reial Madrid serà campió de Lliga avui mateix si aconsegueix guanyar a San Mamés (22 h). La vintena jornada, que es recupera avui per culpa de la vaga de futbolistes que va alterar el calendari a inicis de temporada, pot acabar amb la història de la lluita pel títol. El Barça rep dues hores abans un Màlaga que necessita guanyar per aspirar a la Lliga de Campions, un fet que complica les coses als homes de Guardiola, que saben que un empat al Camp Nou o un triomf andalús a Barcelona donaria la Lliga als madridistes fins i tot abans que saltin al terreny de joc de Bilbao.

El partit s'ha escalfat bastant a Bilbao durant les últimes hores malgrat les poques opcions de l'Athletic de classificar-se per a la Lliga de Campions. El club basc va demanar en el seu moment jugar la final de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu i va topar amb la negativa del Madrid, que argumentava que no s'hi podia jugar el dia 25 de maig, ja que calia fer unes obres als serveis de l'estadi. Ahir, però, es va saber que pocs dies després de la final, el dia 3 de juny, el Bernabéu serà escenari d'un partit amistós, una circumstància que ha fet enfadar la massa social de l'Athletic.

El partit davant del Màlaga serà el penúltim acte de Josep Guardiola com a entrenador del Barcelona al Camp Nou i el primer a casa des de la roda de premsa en què es va anunciar que el tècnic de Santpedor plega. El Barça, que sap que els 7 punts de diferència amb el Madrid ja han deixat la Lliga gairebé sentenciada, va deixar clar diumenge al camp del Rayo que lluitarà fins al final en un exercici de professionalitat. Guardiola no podrà disposar avui d'Alexis Sánchez, que pateix dolor per culpa d'una contusió a la cama esquerra. Xavi segueix de baixa i també és dubte Gerard Piqué, que ja es va perdre el partit de diumenge per culpa del cop que va rebre al cap davant del Chelsea. Pinto seguirà defensant la porteria.

El Màlaga buscarà donar la sorpresa en un estadi en el qual només ha guanyat en una de les deu ocasions en què l'ha visitat, una gesta que es remunta a la temporada 1999/2000 (1-2). L'equip que dirigeix el xilè Manuel Pellegrini necessita un resultat positiu que el reafirmi en els llocs de la Lliga de Campions -està empatat amb el València, tercer-, encara que a tres punts del Llevant. Pellegrini tindrà dues noves baixes, la del migcampista italià Enzo Maresca, per lesió, i la del davanter Francisco Alarcón Isco, per acumulació d'amonestacions, als quals s'uneixen els lesionats Willy Caballero, Mathijsen, Julio Baptista i Jéremy Toulalan.

stats