07/01/2012

Mourinho no té memòria

2 min

BARCELONADilluns el Palau de Congressos de Zuric serà la seu de la cerimònia d'entrega dels premis de la Pilota d'Or, en què Messi i Guardiola són els grans favorits per ser escollits millor jugador i tècnic del 2011. A l'espera d'aquesta gala, en la qual no faran acte de presència ni José Mourinho ni Cristiano Ronaldo -ja que el tècnic portuguès prefereix concentrar-se a Màlaga amb calma, on juga dimarts-, el tècnic del Barça, Josep Guardiola, va ser ahir escollit per segona vegada millor entrenador de club del món, segons l'enquesta anual de la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFFHS).

Guardiola ha aconseguit 201 punts en les votacions dels experts de 81 països de tots els continents que han participat en l'edició anual d'aquesta elecció. Mourinho s'ha quedat al segon lloc, amb gairebé la meitat de punts, 112, seguit de molt a prop per Alex Ferguson (Manchester United), tercer classificat, amb 107 punts. El portuguès, en la roda de premsa prèvia al partit d'avui contra el Granada, va parlar sobre aquest guardó: "El premi a Guardiola és merescut. Espero que el Pep no hagi d'esperar tant com jo per rebre'l, que el vaig guanyar el 2010 i encara no me l'han donat".

A més, Mourinho va parlar d'aquesta temporada i va comentar: "Tothom vol la Champions, però de vegades es guanya sense merèixer-ho, per detalls, per coses que passen que no haurien d'haver passat, perquè hi ha equips amb lesionats... La Lliga és la competició que guanya qui s'ho mereix de debò, i per això és el títol que més m'agradaria aconseguir". Curiosament, després de guanyar la Lliga de Campions amb el Porto o l'Inter, el tècnic portuguès afirmava tot el contrari. "La Champions és la competició més especial", va afirmar. Aquest, de fet, no és el primer cop que Mourinho canvia el valor dels títols en funció del missatge que vol transmetre. Fa poc va menystenir el Mundial de Clubs guanyat pel Barça, quan el 2010 el valorava, ja que l'Inter de Milà n'era el campió.

stats