LLIGA
Esports 02/05/2012

"Mourinho no m'ha desgastat"

Nuria García
3 min
PENSANT EN LA FINAL DE COPA  Guardiola vol marxar del Barça aixecant un títol. Per això diu que mentalment ja prepara la final  de Copa  del Rei contra l'Athletic Club.

BARCELONAPep Guardiola va assegurar ahir, en la prèvia del partit contra el Màlaga d'aquest vespre, que el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, no ha tingut res a veure en el seu adéu de la banqueta blaugrana. "Ell no m'ha desgastat. El desgast te'l dóna el dia a dia, el contacte amb els jugadors, haver guanyat tant... He estat amb molts entrenadors del Reial Madrid, amb altres contraris... Això és la meva professió, jo i el meu equip", va dir el tècnic blaugrana, que va voler agrair l'abraçada que tres hores abans li havia enviat José Mourinho. I és que després d'anunciar que no compareixeria més en roda de premsa aquesta temporada, ahir el tècnic de Setúbal va trencar el seu silenci per parlar de les possibilitats del seu equip de guanyar la Lliga a San Mamés i per valorar l'adéu de Guardiola. "Només ell sap per què marxa, només ell ho pot comentar. Ell sap què el fa més feliç en aquests moments", va dir el tècnic portuguès, que va afegir: "Jo fa 12 anys que sóc entrenador. El meu desgast és al juny, que és quan no hi ha competició. Però cadascú és com és". El tècnic blanc va voler desitjar a Guardiola "que disfruti", i va dir: "Si ell sent que ho farà fora del futbol, doncs molta sort allà on vagi. Li envio una abraçada".

Per l'entrenador portuguès, l'adéu de Guardiola no beneficia el Madrid. "El Madrid ha de seguir el seu camí i, com sempre hem fet, respectem el Barça. Si la gent que decideix al Barça creu que Tito Vilanova pot ser entrenador deu ser perquè el veuen capaç. Però per a nosaltres no canvia res", va assegurar Mourinho.

A més, el de Setúbal va treure pit de l'any que ha fet el seu equip: "Si guanyem la Lliga, serà una gran temporada", va dir Mourinho. I va afegir: "Si el Barça és mereixedor de tants adjectius fantàstics i nosaltres el superem, vol dir que encara té més mèrit el que hem fet".

Elogis a Tito Vilanova

Pep Guardiola va comentar que, després de la roda de premsa en què es va anunciar el seu adéu i que el seu relleu serà Tito Vilanova -l'ara segon entrenador del Barça i amic seu-, entre ells tot continua igual. "No ha canviat res. Fa massa temps que som amics. Seguim fent el procés que fem sempre quan preparem els partits, jo li consulto tot. Em fa feliç que el Barça doni l'oportunitat a un amic d'entrenar aquest equip. L'objectiu és que em senti a prop seu. No seré aquí físicament, però hi seré per al que necessiti", va afirmar Pep Guardiola. Tot i això, va voler deixar clar que, per al bon funcionament del club, s'apartarà i deixarà fer.

El tècnic blaugrana és conscient que Vilanova no ho tindrà fàcil a partir de la temporada vinent, ja que el precedent d'haver guanyat 13 títols és molt recent. "Jo, sense ell, no sé què hauria aconseguit. Les transicions no són tan traumàtiques quan et fan fora. Després de guanyar 13 títols, vingués qui vingués seria difícil. El club ha fet bé la transició i el Tito està entusiasmat amb aquest repte. Ell és part d'aquests 13 títols que hem guanyat, també li pertanyen. Ell intentarà donar continuïtat a tot això amb les seves idees i les seves decisions", va concloure Guardiola, que no va voler parlar d'un possible futur retorn a la banqueta del Barça: "No puc respondre ara a aquesta pregunta", va dir l'entrenador blaugrana.

Pep Guardiola va dir que ara que ja ha anunciat que no seguirà com a entrenador, el seu objectiu és preparar "mentalment la final de Copa". "Aquests partits també, però estic preparant-me mentalment per arribar bé a aquesta final". I precisament sobre aquesta final, preguntat sobre el partit amistós que el Madrid jugarà tot just una setmana després de la final de la Copa del Rei, el 3 de juny, després d'haver-se negat a acollir la final de la Copa del Rei, el tècnic blaugrana va dir, ras i curt: "Ja hauran acabat les obres".

Per acabar, preguntat per si l'objectiu és alinear un onze 100% de La Masia, el de Santpedor va dir: "No, aquest no és l'objectiu. No pretenc penjar-me aquesta medalla, no cal frivolitzar".

stats