REIAL MADRID
Esports 27/12/2011

Mourinho es fixa el següent objectiu lluny de Madrid

Natalia Arroyo
2 min
El tècnic José Mourinho brinda per un "feliç 2012" en un acte del Reial Madrid.

BARCELONAAssegura que és feliç entrenant "el club més gran de la història del futbol", però quan parla de passió i de futur professional pensa a tornar a Anglaterra i estar-s'hi molts anys. Aquest és el resum d'una entrevista que José Mourinho va concedir ahir al programa Today de la cadena BBC Radio Four i que va servir per sentir-li dir el que a Madrid ja saben des de fa temps: el tècnic portuguès té la intenció de complir el seu contracte de quatre anys (aquest i dos més) però tot depèn dels resultats d'aquesta temporada. Un any sense un gran títol podria precipitar l'adéu del de Setúbal, que somia a tornar a la Premier League per estar al capdavant "d'un gran club".

"Sóc molt, molt feliç al Reial Madrid. És una gran experiència per a mi perquè probablement és el club més gran de la història del futbol. No podia deixar escapar l'oportunitat de dirigir-lo", assegura. Però acte seguit afegeix: "Però el meu següent pas serà marxar a Anglaterra, que és la meva passió. I, si pot ser, vull quedar-m'hi una bona temporada". José Mourinho demana que aquest procés encara trigui "un parell d'anys" però a Valdebebas tothom té clar que el portuguès no aguantarà gaire més si al palmarès només hi ha una Copa del Rei.

Des de la seva etapa al Chelsea, Mourinho no ha amagat mai que li agrada el futbol anglès per "l'atmosfera increïble" que es respira als estadis i per la "passió com els aficionats fan de cada partit un autèntic espectacle". I en més d'una ocasió ha reconegut que voldria ser el substitut de Sir Alex Ferguson al Manchester United. El juliol del 2009, quan entrenava l'Inter de Milà, va dir que acceptaria una oferta del ManU si els red devils consideraven que ell era l'home ideal per rellevar Ferguson, que fa més de 25 anys que ocupa la banqueta d'Old Trafford. Però l'escocès no es planteja encara la retirada i posa el seu càrrec en mans de la salut i la motivació. "Continuaré mentre tingui l'energia que sempre m'ha acompanyat", diu. Els projectes del Manchester City o el Chelsea, si bé encara no acaben de funcionar amb la solidesa que es voldria, han invertit molt en tècnics joves com Mancini i Villas-Boas i no sembla que puguin ser pròxims destins per a Mourinho.

El Reial Madrid, "club de pas"

Florentino Pérez segueix creient a cegues en la que va ser la seva gran aposta per destronar el Barça, però cada cop té més assumit que el pla de Mourinho difícilment arribarà a bon port si no aconsegueix algun gran títol com la Lliga o la Champions. L'afició no en té prou amb golejades contra rivals de poca entitat si el Barça encara els passa per sobre al clàssic del Bernabéu. Als mitjans madrilenys, de fet, molesta que el portuguès no pensi en el Reial Madrid com el seu destí final i només se'l plantegi com un repte més en la seva carrera, "un club de pas", critica Roberto Palomar al Marca . I Matallanas, a l' As , fins i tot inclou els diners qatarins dels amos del PSG com a possible temptació.

stats