EL FUTUR DE LA NATACIÓ CATALANA
Esports 25/02/2011

"Fer el Mundial a casa ens ajudarà"

Recursos per a les beques "Encara estem pendents d'això, però les institucions voldran que els nostres esportistes arribin al màxim a Barcelona 2013"

Albert Solé
2 min
Enric Bertrán fa 40 anys que està vinculat al món de l'aigua i el clor, primer com a waterpolista internacional i després com a dirigent.

Aquest 2011 comença un trienni de competicions de primer nivell en què la Federació i el seu president, Enric Bertrán (11-1-1960), esperen obtenir bons resultats. El Mundial de Barcelona 2013 és l'horitzó, però abans hi ha el Mundial de Xangai 2011 i els Jocs de Londres 2012.

Es pot dir la natació catalana sembla tenir més bona salut que mai.

Estem en el moment més dolç dels nostres esports. Mai en la nostra història havíem estat tan punters en natació, en waterpolo, evidentment, i en natació sincronitzada.

L'èxit més recent van ser els Mundials de piscina curta de Dubai.

Ningú no s'esperava un èxit tan aclaparador. Però bé, són uns campionats de piscina de 25 metres que s'han de valorar en la mesura que mereixen. Ara volem que aquests grans resultats els puguem confirmar en els campionats importants: els de Xangai d'aquest estiu, el 2012 a Londres, i el 2013 en el Mundial de Barcelona! Des de la FCN us heu marcat alguna fita per a aquests tres anys?

Per mi, un Mundial és més important que uns Jocs pel programa de competicions, però esclar, els Jocs són els Jocs. I el fet que els Mundials tornin a ser aquí és un al·licient per fer coses importants.

La crisi està afectant el pla de beques i els plans de tecnificació per a Londres 2012 i Barcelona 2013?

De fet, estem pendents d'això, ja que el nou secretari general de l'Esport acaba d'aterrar, però nosaltres des de l'octubre que estem funcionant com sempre. I si no arriben recursos, els haurem de trobar. També és cert que el fet que el Mundial es faci a Barcelona ens ajudarà més que si es fes a Brasil, per exemple. Les institucions voldran que els nostres esportistes arribin al màxim.

Avui feu l'acte central de celebració del 90è aniversari i després teniu un calendari ple d'esdeveniments de primer odre.

A nosaltres ens agrada celebrar les coses i fer festes, però el que ens agrada més és l'esport i hem fet un calendari molt ambiciós amb grans esdeveniments de natació, waterpolo i sincronitzada amb les principals figures mundials. Molts d'aquests esdeveniments ja seran proves de cara al Mundial, i és fantàstic per a nosaltres.

stats