Futbol
Esports 02/07/2015

El Japó elimina la selecció anglesa (2-1) i reeditarà la final del 2011 contra els Estats Units

Un gol en pròpia porteria de l'anglesa Laura Basset en el minut 92 val a les japoneses per superar les semifinals

Les japoneses celebren l'accés a la final del Mundial femení / ANDRE PICHETTE / EFE

BarcelonaEl Mundial femení que es disputa al Canadà ja té finalistes. Els Estats Units s'enfrontaran a la selecció del Japó un cop el combinat nipó ha eliminat Anglaterra (2-1) gràcies a un gol en pròpia porta de les angleses en el temps afegit. Estatunidenques i japoneses, per tant, reeditaran la final que van disputar el 2011 a Alemanya, on les japoneses es van imposar en la tanda de penals. Diumenge els tocarà defensar la corona. El partit pel tercer i quart lloc el disputaran la selecció de l'Alemanya contra la de l'Anglaterra.

Les noies de Nadeshiko van trobar-se amb diverses ocasions gràcies a una Anglaterra poc centrada en la defensa. No obstant, un error arbitral va desequilibrar el duel en favor al Japó. L'àrbitre va castigar amb pena màxima una falta de Claire Rafferty fora de l'àrea, un favor que les nipones no van desaprofitar.

Aya Miyama va transformar el penal, avançant a les japoneses en el minut 33. L'alegria, però, els va durar poc, ja que set minuts després, una altra decisió errònia de la colegiada, que va assenyalar una falta inexistent, va servir a Fara Williams empatar també des dels onze metres.

Així les coses, tot quedava obert al segon temps, però l'empat no va desanimar les japoneses, que van veure com la seva portera, Ayumi Kaihori, evitava fins a quatre clares ocasions angleses, mantenint viu el somni d'accedir a la final. Amb el temps a punt de concloure, i quan tot semblava que s'acabaria decidint en la pròrroga, un gol en pròpia porta de Laura Basset va precipitar un final inesperat i cruel, que decantava la balança en favor de les japoneses, que diumenge, a Vancouver, tindran l'oportunitat d'alçar el seu segon títol mundial davant una selecció, la dels Estats Units, que en té dos al seu palmarès.