Esports 26/07/2012

A Muniesa li esperen sis mesos de llarg calvari

Marc Muniesa estarà sis mesos de baixa pel trencament del lligament creuat del genoll dret. Ahir els metges van confirmar la greu lesió del central de Lloret, que aviat serà operat.

Albert Solé
2 min
A Muniesa li esperen sis mesos de llarg calvari

BARCELONANomés faltava la confirmació oficial dels metges, i ahir la va tenir: Marc Muniesa té trencat el lligament creuat anterior del genoll de la cama dreta, i estarà un mínim de sis mesos de baixa. Les sensacions dels metges del Barça al final del partit jugat dimarts al camp de l'Hamburg ja apuntaven cap a aquesta direcció, però ahir les proves mèdiques fetes a Barcelona van esvair els petits dubtes que hi podia haver. D'aquí pocs dies els serveis mèdics del club fixaran la data per a l'operació del genoll de Muniesa, i a partir d'aquell moment començarà el calvari de mig any.

El temps de recuperació s'acostuma a marcar en sis mesos per a lesions d'aquest tipus, però cada jugador i cada genoll són un món. Si la recuperació va molt bé, Muniesa podria escurçar els terminis fins als cinc mesos, tot i que és molt poc probable perquè sempre hi ha petites complicacions, i el més habitual és que no pugui tornar a jugar abans de sis o set mesos. D'aquesta manera, es confirma la mala sort del central de Lloret de Mar, que aquesta temporada havia fet el salt al primer equip i confiava aprofitar la pretemporada per convèncer Tito Vilanova que podia quedar-s'hi. Amb 16 anys Muniesa ja va estar 10 mesos de baixa per un altre trencament al genoll, aquell cop l'esquerre, i des de llavors ha anar patint diversos trencaments musculars que li han impedit consolidar-se, tot i que sempre s'ha aixecat de cada patacada. I aquest cop està mentalitzat per tornar-ho a fer.

Muniesa va penjar un missatge al seu compte de Twitter per agrair totes les mostres de suport que ha rebut -d'aficionats, de companys de la plantilla i d'altres equips i del president Sandro Rosell-. "Aviat tornaré a estar al peu del canó altre cop, ja queda menys", afirmava.

Messi serà a Tanger

Leo Messi va ser baixa d'última hora per al primer amistós de la pretemporada, a Hamburg, per una forta contusió, però tot fa pensar que dissabte ja estarà recuperat i podrà jugar el segon partit, a Tànger contra el Raja Club marroquí, on l'esperen ansiosos. El mateix Messi va explicar per als seus seguidors xinesos -a la xarxa social E.t.qq.com- que no tenia cap lesió important: "Només tinc un cop amb un blau. No vaig jugar per precaució, ja que és un cop que pot comportar conseqüències".

stats